865 milliós állami támogatásból forgat sorozatot az Elk*rtuk producerének cége

865 milliós állami támogatásból forgat sorozatot az Elk*rtuk producerének cége

Fotó: Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„A védett létesítmény” munkacímmel fut egyelőre az Elk*rtuk-ot is jegyző producer műhelyében most forgatott hatrészes filmsorozat, amely „akciódús dráma” lesz. A története két szálon fut majd, de mindkettő illeszkedik a honvédelmi kormányzatnak a Magyar Honvédséget népszerűsítő toborozó kampányába. Utóbbi arca nemcsak katonai szakértőként, hanem szereplőként is felbukkan – írta a Hvg.hu.

Vadai Ágnes DK-s képviselő a többi között arról tett fel kérdést Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszternek, hogy milyen anyagi és szakmai értéket ad hozzá a Magyar Honvédség ahhoz a katonai toborzó kampányába illeszkedő filmsorozathoz, amelynek forgatása – a Nemzeti Filmintézet csaknem 900 milliós támogatásával – már zajlik az Elk*rtuk-ot is jegyző Kálomista Gábor cégével? Azt is megkérdezte, hogy a közreműködő személyi állomány milyen módon vesz részt a forgatáson? Önkéntesen vagy kijelölés útján?

A forgatás november közepén kezdődött, és a katonai témájú sorozatról október végén már hírt adott a honvédség, valamint Kálomista Gábor családi cége, a Megafilm Service Kft. is. A Kálomista-cégcsoport ezen tagja a televíziós projektekért felel, a nagyjátékfilmeket pedig – mint az Elk*rtuk-at is – a Mega Film Kft. gyártja. Ennek a katonai sorozatnak a megvalósítására azonban létrehoztak egy külön projektcéget, a Védett létesítmény Kft.-t. Az idén július 20-án alapított vállalkozás ügyvezetője Kálomista felesége, a szintén producer Helmeczy Dorottya, a társaság 100 százalékos tulajdonosa pedig a családi cég, a Megafilm Service Kft., amelyben a honvédségnek nincs részesedése. A Megafilm ismertetője szerint a 6 részes minisorozat forgatókönyvírója az Elk*rtuk forgatókönyvét is jegyző Benda Balázs, a rendező Dombrovszky Linda, a producer pedig a Kálomista-házaspár.

Címkék: film, honvédség