A DK-ba való belépést ajánlja Jakab Péternek Soproni Tamás

A DK-ba való belépést ajánlja Jakab Péternek Soproni Tamás

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje érkezik az RTL Klub-on megrendezett vitára (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sok sikert a jelentkezéshez!” – írta Soproni Tamás momentumos politikus Jakab Péter Facebook-posztja alá, amelyben a Jobbik elnöke arról értekezett, hogy szerinte nem jó ötlet, ha Karácsony Gergely vagy Márki-Zay Péter visszalép a másik javára az ellenzéki előválasztás második fordulójára.

„Szia, Péter! Az utóbbi hetek szereplései/posztjai alapján ez a link még jól jöhet a jövőben” – írta Soproni Tamás kommentben és linkelte a Demokratikus Koalíció regisztrációs adatlapját.


Az ügy előzménye, hogy Márki-Zay Péter pénteken bejelentette, együtt fognak továbbmenni Karácsony Gergellyel az előválasztás második miniszterelnök-jelölti fordulójában. Jakab Péter azon az alapon ítélte el az összefogást, hogy szerinte az sebeket ejthet az összefogás az ellenzéki egységen.

De nagy gondja van a pénteki bejelentéssel Molnár Csabának, a Demokratikus Koalíció alelnökének és kampányfőnökének is, aki a szakértői kormány ötletét ostorozta bejegyzésében. Úgy látja, ez a legalapvetőbb parlamenti demokratikus alapszabályt rúgná fel.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke viszont megvédte Márki-Zayt és Karácsonyt, szerinte Jakab Péter az, aki éppen a győzelemhez próbálja hozzásegíteni Dobrev Klárát, a DK miniszterelnök-jelöltjét.

Szombat este beszállt a szócsatába a Demokratikus Koalíció is, amely Facebook-oldalán közzétett egy előválasztási grafikont. Ezzel arra emlékeztetnek: Dobrev Klára 85 választókörzetben tudott nyerni, míg Karácsony és Márki-Zay összesen 17-ben. Vagyis a DK miniszterelnök-jelöltje ötször annyi választókerületben nyert az ellenzéki előválasztáson, mint Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter együtt – írták.