A Jobbik szerint az árnyékkormánynak nem szabad rátelepednie a tanártüntetésekre

A Jobbik szerint az árnyékkormánynak nem szabad rátelepednie a tanártüntetésekre

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára (háttal) válaszol Ander Balázs (szemben) képviselő (Jobbik) napirend előtti felszólalására az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 26-án. Balra Potocskáné Kőrösi Anita, jobbra Varga-Damm Andrea jobbikos képviselők (MTI Fotó: Kovács Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ander Balázs, a Jobbik alelnöke szombati Facebook-bejegyzésében arról ír, hogy szerinte az árnyékkormánynak nem szabadna rátelepednie a tanártüntetésekre, azokat mint civil kezdeményezéseket kéne tiszteletben tartani.

Mint megjegyzi: „Nincs is azzal semmi baj, ha a pártok kinyilvánítják szolidaritásukat, ha a politikusok elmondják segítő elképzeléseiket, akár egy demonstráción, a tüntetők egyikeként. Viszont piócaként rátelepedni, valamint kisajátítani a pedagógusok és a diákok pártfüggetlen tiltakozási hullámát, több mint kontraproduktív...”

Majd így folytatja: „Határozottan kérjük tehát a DK-t, hogy tartsa tiszteletben a civil kezdeményezés tisztaságát, és ne tegyen több szívességet Orbán Viktor propagandagépezetének, amelyik gőzerővel igyekszik lejáratni a jogos követeléseken alapuló tiltakozó mozgalom hitelességét. Áprilisban rajtunk, az ellenzéki összefogáson volt a sor. Most magunkat önző módon előre tolva, ne rontsuk a civilek esélyeit, hiszen ez a dolog nem rólunk, hanem az ő ügyükről szól! Az oktatás valóban nemzeti alap, ne pedig a pártpolitikai játszmák grundja legyen!”