A KDNP szerint jó gazda módjára kell bánni a természettel

A KDNP szerint jó gazda módjára kell bánni a természettel

Simicskó István KDNP-s képviselõ felszólal napirend elõtt az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. május 18-án (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tudatosan kell gondját viselni a teremtett világnak, és elengedhetetlen, hogy erre a gyermekeket is megtanítsuk – közölte a KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője szombaton az MTI-vel.

Simicskó István emlékeztetett, idén hetedszer ünneplik meg hazánkban a magyar természet napját. – Sok alkalom van, amikor a teremtett világ értékeit állítjuk a középpontba, de a mostani kiemelkedik közülük –fogalmazott, hozzátéve, a „mai jeles napot ugyanis a civil összefogás, a magyar emberek természet iránti szeretete hozta létre”. Kiemelte, a magyar természet napjának célja, hogy felhívja a figyelmet az „anyatermészet kincseire, melyek ajándékaiból mi is nap mint nap részesülünk”.

– A minket körülvevő világ erőforrásait – mint amilyen az ivóvíz, a termőföld, a nyersanyagok – legtöbbször magától értetődőnek vesszük – mondta hozzátéve, ezért fontos megérteni, hogy „gyermekeink csak akkor élvezhetik ezeket a felbecsülhetetlen kincseket a jövőben, ha jó gazda módjára bánunk a természettel”

A kereszténydemokrata politikus aláhúzta, „emberként kell viselkednünk, nem pedig fogyasztóként”. – Bár valamennyien osztozunk a Föld adományain, védelme, megőrzése is mindannyiunk közös feladata – közölte.

Simicskó István szerint mindenki a maga lehetőségei szerint tud tenni azért, hogy ez a felbecsülhetetlen kincs ne sérüljön, hanem inkább tovább gyarapodjon. – Egészségünk, életünk kulcsa a minket körülvevő természet, vigyázzunk rá, hiszen így vigyázhatunk magunkra és egymásra! – zárta közleményét a kormánypárti politikus.

Címkék: KDNP, Simicskó István