A kétfarkú kutyapárt nem nyugszik, „hídfoglaló túlórázást” hirdetnek az Erzsébet hídhoz

A kétfarkú kutyapárt nem nyugszik, „hídfoglaló túlórázást” hirdetnek az Erzsébet hídhoz

Fotó: a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Hídfoglaló túlórázást” és pikniket hirdetett az Erzsébet hídra a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a Facebookon. Az esemény csütörtök délután fél hatkor kezdődik „Grillezés és bridge office” formájában a pesti hídfőnél. A szervezők azt ígérik, hogy „kaja lesz”.

Az eseményre különösen várják a futárokat, balett-táncosokat, kőfaragókat, újságírókat, fodrászokat, kozmetikusokat vagy a sajtkészítőket.

Mint megírtuk, a szerdai nagy katatüntetésen résztvevő két társelnököt, Kovács Gergőt és Döme Zsuzsannát csütörtökre virradó éjjel elvitték a rendőrök. A helyszínen készült videófelvétel tanúsága szerint a rendőrök eredetileg Kovács ellen intézkedtek, amit Döme „megzavart”. 

A két társelnököt délelőtt kilenc órakor engedték szabadon.

A rendőrség közölte: azért intézkedett velük szemben, mert többszöri felszólítás ellenére „újra visszamentek az úttestre. Egy férfit és egy nőt a szabálysértés tovább folytatása miatt állítottak elő az V. Kerületi Rendőrkapitányságra. A férfinál kábítószergyanús anyagot találtak, melyből a férfi saját elmondása szerint fogyasztott is. Előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki a területileg illetékes I. Kerületi Rendőrkapitányágon, majd kutatást tartottak lakásán, ahol további kábítószergyanús anyagot találtak. A nőt is az I. Kerületi Rendőrkapitányságon hallgatták meg szabálysértési eljárás keretében”.

Döme Zsuzsanna a 444-nek elmondta, hogy életében először volt megbilincselve, és nagyon büszke arra, hogy rögtön ki is szabadult. A társelnök felidézte, hogy hajnalban egy csapat rendőr az úttestről a járdára terelték őket, a párt másik társelnökét, Kovács Gergőt pedig azért fogták el, mert állításuk szerint a járdáról visszalépett az úttestre.

A ferencvárosi alpolgármester szerint ezután az történt, hogy amikor látta, hogy Kovácsot lefogják, próbálta megtudni, hogy milyen jogcímen intézkednek ellene. A rendőrök ezt megakadályozták, őt is megbilincselték, és autóba rakták. Arról is beszélt, hogy a rendőrautóban folytatódott a szóváltás a rendőrökkel, mert szerette volna megtudni, milyen jogon intézkednek ellene. Eközben sikerült kiszabadítania magát a bilincsből, az egyik kezét kihúzta, de úgy üvöltött vele az egyik rendőr, hogy inkább visszadugta.

Döme ellen szabálysértés miatt indítottak eljárást, mert a rendőrség szerint veszélyeztette és akadályozta az intézkedő rendőröket.