A kormány az elutasított olajembargóról spamelt a vakcinaregisztrációkor megszerzett emailcímekre

A kormány az elutasított olajembargóról spamelt a vakcinaregisztrációkor megszerzett emailcímekre

Orbán Viktor fogadja Putyint Budapesten 2019. október 30-án (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hajnali órákban a Kormányzati Tájékoztatási Központ emailt küldött arra az email-címre, amit a koronavírus-vakcina (akkor) értelmetlennek tűnő előregisztrációjakor volt kénytelen megadni több millió állampolgár. Az utóbbi hónapokban már mindenki megbizonyosodhatott róla, hogy a kormány ezt az adatbázist nem kizárólag a coviddal kapcsolatos tájékoztatásra kívánja felhasználni.

A mai levélben arról írnak, hogy a kormány megvédte a rezsicsökkentést az uniós orosz olajembargó gyakorlati elutasításával. Mint írják, „Megakadályoztuk azt a brüsszeli javaslatot, amely betiltotta volna az Oroszországból származó olaj használatát Magyarországon. A megállapodás alapján azok az országok, amelyek csővezetéken kapják az olajat, továbbra is a régi feltételekkel folytathatják a gazdálkodásukat.”

Ezután arra hivatkoztak, hogy az EU-ban magasak az energiaárak és az infláció. Mint írják, „egész Európa egy világgazdasági válság szélén táncol”, bár nehezen értelmezhető, hogy hogyan törhet ki VILÁGgazdasági válság egyetlen kontinensen. Az olajembargó szerintük „egy magyar gazdaságra ledobott atombomba” lett volna.

A levél végén azért elítélik Oroszország katonai „beavatkozását”, és megerősítik, hogy segítik az ukrajnai bajbajutottakat, de nem engedik, hogy a magyar emberek fizessék meg a báború árát.