A párizsi BL-döntő után Brüsszelbe utazik Orbán Viktor

A párizsi BL-döntő után Brüsszelbe utazik Orbán Viktor

Budapest, 2019. május 18.
Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA elnöke, Orbán Viktor kormányfő és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke (b-j) a női labdarúgó Bajnokok Ligája budapesti döntőjében játszott Olympique Lyon - FC Barcelona mérkőzésen a Groupama Arénában 2019. május 18-án.
MTI/Czagány Balázs

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök szombat este az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) meghívására Párizsban jelen volt a Bajnokok ligája döntőjén; a kormányfő a francia fővárosból Brüsszelbe utazik tovább – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke vasárnap.

Hozzátette: Brüsszelben hétfőn és kedden tartják az Európai Tanács rendkívüli ülését, amelyen az állam- és kormányfők többek között az elhúzódó ukrajnai háborúról, az azzal járó súlyos gazdasági válságról, illetve az energiaellátás biztonságáról tárgyalnak.

Korábban a külföldi hírügynökségek fotókkal is illusztrálták, hogy a magyar miniszterelnök ott volt a Bajnokok Ligája szombati döntőjén a francia fővárosban, méghozzá a fotók tanúsága a volt francia elnök, Nicolas Sarkozy társaságában.

Az EU állam-és kormányfőinek jövő heti találkozóján videóhíváson keresztül részt vesz Volodimir Zelenszkij is – írja az ukrán Interfax egy magas rangú európai diplomatára hivatkozva.