A turizmusról is lesz szó a nemzeti konzultációban

A turizmusról is lesz szó a nemzeti konzultációban

Szentkirályi Alexandra (Fotó: Szentkirályi Alexandra/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Oroszország elleni szankciók károkat okoznak az európai turizmusnak – jelentette ki Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szombaton a Facebookon közzétett videójában. Hozzátette: a nemzeti konzultációban arról is feltesznek egy kérdést, hogy mit gondolnak a magyar emberek azokról a szankciókról, amelyek a turizmust sem kímélik. „A szankciók az energiaszektoron túl a turizmusra is kihatnak. Ezek ugyanis károkat okoznak az európai turizmusban is, amely amúgy sincs könnyű helyzetben, a járvány utáni időszakban” – írja.

A beutazási korlátozások miatt az Oroszországból érkező turisták száma is visszaesett – mondta. A szankciós terv Magyarországot is érinti, hiszen nálunk több százezer embernek ad megélhetést ez az ágazat – tette hozzá –, különösen annak fényében érdekes ez, hogy a külföldről érkezők száma még mindig elmarad a járvány előtti szinttől.