Az ország több pontján veszélyessé vált a levegő minősége

Az ország több pontján veszélyessé vált a levegő minősége

Egy kémény füstje a szmogos Budapesten (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ország több pontján is veszélyessé vált a szálló por miatt a levegő minősége – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) kedden közzétett, az előző napi méréseket ismertető térképének adataiból.

A levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes. Az NNGYK adatai szerint veszélyes a levegő minősége Szolnokon, Kecskeméten, Százhalombattán és Tökölön. Kaposvár, Várpalota, Székesfehérvár, Tatabánya, Esztergom, valamint Putnok, Kazincbarcika, Sajószentpéter és Miskolc levegőjének minősége egészségtelen minősítést kapott. A mérések adatai szerint Debrecen, Oszlár, Hernádszurdok, Eger, Salgótarján, Budapest, Szeged, Veszprém, Pécs, Győr és Sarród levegőjének minősége kifogásolt. A többi mérőállomás elfogadható értéket rögzített.

(MTI)