Belső vizsgálatot indított a rendőrség a Magyar Pétert érintő jelentés miatt

Belső vizsgálatot indított a rendőrség a Magyar Pétert érintő jelentés miatt

Magyar Péter még 2020-ban (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az országos rendőrfőkapitány belső vizsgálatot rendelt el a sajtóban megjelent állítások, valamint „Magyar Péter nyilatkozata, bejegyzése és vélelmei” miatt – válaszolt a Telex kérdéseire az Országos Rendőrfőkapitányság (ORFK). Magyar hétfőn szólította fel a rendőrséget a Facebookon, hogy derítsék ki, hogy „a rendőrség állományából ki, milyen céllal és kinek az utasításából szivárogtatta ki az említett, hamis megállapításokat tartalmazó rendőri jelentést” – amiről még a hétvégén írt.

Vasárnapi bejegyzése szerint egy újságíró kereste meg azzal, hogy kapott egy „titkos, betárazott rendőri jelentést”, amiben szerinte egy szimpla családi vitát „valótlan állításokkal sikerült izzadtságszagúan úgy kiszínezni, hogy a jelentés azt sejtesse, hogy én erőszakosan léptem fel a feleségemmel és az akkor őt védő állami testőrökkel szemben”. Szerinte Rogán Antal és a „suttogó propaganda” azt terjeszti róla, hogy többször megverte gyerekei anyját, és rendőrt kellett hívni miatta.

Azt írta, hogy nem erről volt szó, hanem arról, hogy egy vita során a volt felesége, Varga Judit közölte vele, hogy egy időre egy Magyar számára ismeretlen helyre viszi a gyerekeit, amibe ő nem akart beleegyezni, ezért össeztűzésbe került a felesége védelmét ellátó testőrökkel is.

Magyar szerint az igazolja, hogy a jelentés tartalmának nagy része hamis, hogy ha igaz lenne, akkor „mind a testőröknek, mind az érintett kormánytagoknak hivatalból feljelentést kellett volna tenniük.” Ilyet azonban nem tettek, hivatalos eljárás sem indult az ügyben.