Bocsánatot kért Magyar Péter a bicskei áldozatoktól

Bocsánatot kért Magyar Péter a bicskei áldozatoktól

Magyar Péter a Partizán műsorában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Szeretnék bocsánatot kérni a bicskei áldozatoktól” – üzente friss Facebook-bejegyzésében Magyar Péter, a közélettől visszavonult Varga Judit egykori igazságügyi miniszter volt férje, aki a pedofil botrány nyomán az utóbbi napokban rendszeresen kritizálja a NER-t és annak egyes tagjait, például Rogán Antalt. Most úgy fogalmazott a bocsánatkérése után: „Bár nem nekem kéne, hanem azoknak, akik az első büntetőeljárás megindulása után még szükségét érezték kitünteti a fő bűnöst és akik hallgatásukkal asszisztáltak ahhoz, hogy még több áldozat legyen és egy fiatalember végül eldobja az éltét és akik a kegyelem megadásán ügyködtek, ezzel még egyet rúgva a segítségre szorulókba”. A rövid posztját azzal zárta: „#neféljetek!”

Magyar Péter legutóbb szerdán két történet felelevenítésével reagált az ellene indított megafonos lejárató kampányra. Magyar ezekben az „eddig már sokszor felemlegetett személyről”, vagyis valószínűleg Rogán Antalról ír. Azt mondja, ezekkel a történetekkel szeretné bemutatni, milyen „a rendszer emberi (vagy embertelen) arca kicsiben”. Az első történet szerint 2020 márciusában, a koronavírus-járvány idején a családjukkal nyilvánosan felajánlottak félmillió forintot a Szent László Kórház dolgozóit támogató alapítványnak. Azt mondja, azért tették nyilvánosan, hogy sokan kövessék a példájukat, és a kórház visszajelzése alapján ez meg is történt. Ezután „pár órának se kellett eltelnie, és érkezett a telefon az eddig már sokszor felemlegetett személytől, hogy ezt hogy mertük megtenni, ez politikai öngyilkosság, mert ezzel azt üzenjük a közvéleménynek, hogy a kórházakban nincs elég forrás. Mert ugye van…”

A második történet két évvel később, az ukrajnai háború kitörésekor játszódik. Magyar szerint akkor felajánlottak félmillió forintot az egyik segélyszervezetnek, és befogadtak egy kárpátaljai menekült családot a házukban lévő üres lakásba. Ebben az esetben is felhívták őket, hogy ezt nem lett volna szabad előzetes egyeztetés nélkül. Magyar szerint egy óra múlva ismét csengett a telefon, hogy ha már befogadtak egy családot, akkor elhoznák egy videós stábbal Orbán Viktort, hogy készítsenek egy Facebook-videót arról, hogy elbeszélget az ukrán családdal. Magyar azt mondja: megmondta ezt az ukránoknak, de ők egy órán belül összecsomagoltak, mondván, hogy nem akarnak videókon szerepelni, és az otthon maradt családtagjaikat ezzel veszélyeztetni.