V. Naszályi Márta: Összeférhetetlen és tilos amire Böröcz László és a Fidesz készül

V. Naszályi Márta: Összeférhetetlen és tilos amire Böröcz László és a Fidesz készül

V. Naszályi Márta (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Úgy tűnik, már mostanra besározódott a Fidesz I. kerületi polgármester-jelöltje, Böröcz László – mondta V. Naszályi Márta az I. kerület ellenzéki polgármestere csütörtöki Facebook-videójában.

V. Naszályi szerint azt követően, hogy az I. kerületi Fidesz egészpályás letámadással átvette a kerületi bizottságok, cégek, intézmények és közalapítványok vezetését, úgy tűnik, olyan rendszert akar bevezetni, mint amilyen 2019 előtt 21 évig működött az önkormányzatnál, amely alapján az önkormányzati közpénz szépen lassan a végén elveszti közpénz jellegét. Budavár polgármestere arról beszélt még, hogy miután Böröcz László kiharcolta magának, hogy megválasszák a kerület Népjóléti Közalapítvány kuratóriumi elnökének, hozzálátott ahhoz, hogy alapítványi vagyont csináljon az önkormányzati vagyonból.

A csütörtöki testületi ülésre például 47,8 millió forintos támogatási igényről szóló előterjesztést nyújtottak be a kerületi fideszesek. De a törvény kizárja a miniszterelnöki biztosokat is támogatásokból. Az, hogy ő támogatási kérelmet nyújt be az önkormányzathoz és közpénzekkel akar gazdálkodni összeférhetetlen és tilos. Ezért felszólítom, hogy mondjon le a közalapítvány kuratóriumi elnökségéról, egyben bejelentem, hogy a szükséges jogi lépéseket megtesszük – mondta V. Naszályi Márta. Böröcz László lesz várhatóan a Fidesz polgármester-jelöltje jövőre.