Bősz Anett tisztázta: nem fog összeomlani a Biodóm

Bősz Anett tisztázta: nem fog összeomlani a Biodóm

Az Állatkertben épülő Biodom neonzöld díszkivilágítása (Fotó: A Városliget barátai Facebook-csoport)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Idén nyár elején a főpolgármesteri kabinet úgy döntött, hogy nem költ a továbbiakban az állam által megrendelt és finanszírozott, de be nem fejezett beruházásra” – mondte el Bősz Anett, kultúráért felelős főpolgármester-helyettes pénteken a Népszavának, erről lapunk is hírt adott. Bősz Anett arról s beszélt, hogy az épület megtartásához így is feltétlenül szükség lesz egy minimum hőfokra, ha ugyanis nem temperálják az épületet, akkor a tetőszerkezet tetején lévő, kívülről is látható háromszögek egyszerűen összeesnek, a tető beázik, az épület beomlik.

Bősz szombaton a Facebook-oldalán igyekezett megnyugtatni mindenkit, hogy a Biodóm nem fog összeomlani. Posztjában beidézte a Fővárosi Állat- és Növénykert közleményét is, miszerint „a Biodóm kapcsán megjelent sajtóinformációkat semmilyen módon nem tudjuk alátámasztani. Az épület üzemeltetését a szokásos rend szerint látjuk el. A témában további sajtónyilatkozatot nem kívánunk tenni."

A politikus hozzátette: való igaz, hogy a Biodóm nem fog összedőlni, de más fűtéstechnológiát kell alkalmazni, mert az eddigi temperálás rendkívül költséges volt, a kormány pedig úgy von el forrásokat a budapesti büdzséből, hogy a fővárosiak közös pénzét erre tovább költeni nem tudják. Szerinte ugyanakkor a Széchenyi Fürdő hulladékvize – a hőcserélő kapacitás felbővítése miatt – már elegendő ahhoz, hogy télen is tartósan 14 fokon (az épület állagmegóvásához szükséges hőmérsékleten) tartsa az építményt. Megállapodás erről viszont még nincs.

 

Címkék: Bősz Anett, Biodóm