Fölényesen vezet Márki-Zay Péter Budapesten, vidéken Dobrev Kláráé az előny

Fölényesen vezet Márki-Zay Péter Budapesten, vidéken Dobrev Kláráé az előny

Előválasztás Szombathelyen (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Márki-Zay Péter előnyét elsősorban a fővárosi fölényének köszönheti, eddig ugyanis a hét ismertetett budapesti körzetből (Budapest 1-es, 2-es, 3-as, 4-es, 7-es, 9-es, 11-es választókerület), hatot megnyert, ráadásul igen nagy fölénnyel. A hódmezővásárhelyi polgármester így 29 százalékos feldolgozottságnál összességében már 58:42 arányban vezet a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje előtt.

Csak a fővárost tekintve viszont még szembetűnőbb Márki-Zay előnye, Budapesten a szavazók 69 százaléka szavazott rá.

Vidéken ugyan eddig Dobrev Klára kapott több szavazatot (a hét eddig ismertetett megyéből hatot megnyert), ám a két jelölt közötti különbség korántsem akkora, mint Budapesten: a vidéki körzetek eredményei alapján 52:48 arányban vezet a DK-s politikus.

Az eddigi adatok alapján a leggyengébben Nógrád megyében szerepelt Márki-Zay Péter, ott 40 százalékot ért el, míg Dobrev Klára Budapest 3-as választókerületében szerepelt a legrosszabbul: a XII. és II. kerületeket magába foglaló körzetben 80:20 arányban veszített. A legkiegyenlítettebb verseny Zala megyében volt, ott végül 51:49 arányban nyert a DK-s politikus.