Csintalan Sándor: Az MSZP-ben éreztem a kihívást

Csintalan Sándor: Az MSZP-ben éreztem a kihívást

Komjáthi Imre, MSZP-társelnök mutat a kecskeméti szervezetbe belépő Csintalan Sándor felé

Fotó: Youtube-képernyőkép/ MSZP

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Úgy láttam, hogy az ország katasztrofális helyzetbe került, és a fasizmus szakadékába zuhanhat. Az ember ilyenkor nem lehet közömbös. Tenni kell valamit, méghozzá politikai színtéren. És akkor ez, a cselekvő ember képe marad majd meg az unokák emlékében is – így magyarázta lapunknak Csintalan Sándor, a Kötöttfogás című online műsorunk állandó vendége, hogy belépett az MSZP-be, melynek korábban már tagja volt.

Csintalan úgy érezte, politikailag inaktív szereplőként nem képviselheti hitelesen a változást. És hogy miért pont az MSZP, újra? „Mert szeretem a kihívásokat. Van itt egy kínálati piac, amiből őket választottam” – mondta kérdésünkre. Mint mondta, a Fideszt állampártnak látja, a Gyurcsány vezette DK-ból nem kér – részben Gyurcsány Ferenc köreinek érkezése miatt is hagyta ott annak idején a szocialistákat. a Momentumot szimpátiával figyeli, de inkább a régi ismerősökhöz tér vissza. „Horn Gyula és Suchmann Tamás emlékére is folytatom a politikai pályafutásomat” – mondta Csintalan a Magyar Hangnak. Polgármesteri ambíciói ugyanakkor nincsenek, mert – mint mondta – öreg ő már ahhoz, hogy hivatalokba járkáljon.

Az egykori KISZ-titkár, majd MSZMP-tag Csintalan a rendszerváltás után, 1990–2002 között volt az MSZP tagja, 2007 és 2017 között pedig a Fideszben vállalt tagságot. A szocialistákhoz történő visszatéréséről szerdán, közleményben számolt be az MSZP. Csatolt videójukból az is kiderült, hogy Csintalan Sándor a kecskeméti pártszervezet tagja lett, ahol nagy örömmel, valamint kólával és pogácsával fogadták. Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke a pillanat hevében elvtársnak nevezte a visszatérő tagot, amit Csintalan meglepett pillantással fogadott.