Csütörtök este közzéteszik az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat

Csütörtök este közzéteszik az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat

Az ELTE épülete (Fotó: Wikimedia Commons)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Pont Ott Parti (POP) elnevezésű rendezvényen teszi közzé csütörtök este 8 órakor az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM), az Oktatási Hivatal (OH) és a HÖOK Közhasznú Nonprofit Kft. Az Oktatási Hivatal közleménye szerint György László, a KIM innovációért, felsőoktatásért, szakképzésért és vállalkozásfejlesztésért felelős államtitkára, valamint Vanó Renáta, az OH felsőoktatási elnökhelyettese indítja el a felsőoktatási ponthatárok kihirdetését a Városligetben – írja az MTI. A rendezvényen könnyűzenei előadók is fellépnek, illetve számos felsőoktatási intézmény és az OH is információs pulttal várja az érdeklődőket. Tájékoztatást lehet majd kapni többek között a felvételi, illetve a pótfelvételi eljárásról, a magyar állami ösztöndíjról és az egyetemi élet nyújtotta lehetőségekről.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött. A részletes program és további információ a felvi.hu internetes oldalon, illetve az esemény közösségimédia-felületén olvasható.

A budapesti helyszín mellett számos vidéki városban, Debrecenben, Egerben, Győrön, Miskolcon, Pécsen, Salgótarjánban és Szegeden is lesz ponthatárváró rendezvény.