Donáth Anna nem szerepelne újra egy listán Gyurcsány Ferenccel

Donáth Anna nem szerepelne újra egy listán Gyurcsány Ferenccel

Donáth Anna (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem lesz még egyszer olyan lista, amelyen Donáth Anna és Gyurcsány Ferenc neve együtt szerepel – erről beszélt a Momentum európai parlamenti képviselője és egyben EP-lista-vezetője a Szabad Európának adott interjújában. A politikus elmondása szerint a 2022-es országgyűlési választáson is csak „befogott orral” tudtak együtt szerepelni a Demokratikus Koalíció elnökével.

Donáth Anna szerint nincs az ellenzéki munkának annál nagyobb kritikája, mint ha az látszik egy közvélemény-kutatásból, hogy a Mi Hazánk Mozgalom az egyetlen ellenzéki párt, amely erősödni tud. Arról is beszélt, hogy a 2022-es kampányban a nagy adományozók mind Márki-Zay Péterhez mentek, így azokkal a pénzekkel neki kell elszámolnia.

A momentumos politikus az utóbbi időszakban keményen nekiment a Demokratikus Koalíciónak. A Válasz Online-on megjelent publicisztikájában arra a következtetésre jutott, hogy a magát megkerülhetetlennek beállító DK nem feltétele, hanem gátja a kormányváltásnak, hiszen hazudnak magukról, eredményeikről és képességeikről – ráadásul nem képesek beismerni a hibáikat. Később a Telex-nek arról beszélt, hogy előbb fogja a Momentum felszámolni magát, mint hogy bejelentkezzen az ellenzéki túlélő szerepére, és Gyurcsány Ferenctől kérjen engedélyt a létezésére.