„Még mindig nem tudjuk, miért kegyelmeztek meg egy pedofil bűnsegédjének”

„Még mindig nem tudjuk, miért kegyelmeztek meg egy pedofil bűnsegédjének”

Tüntetők a DK-Momentum-MSZP-Párbeszédek-Zöldek Döntsenek az emberek az új köztársasági elnökről! – Söpörjük ki Orbán pedofilhálózatát! címmel meghirdetett demonstrációján 2024. február 25-én (Forrás: Gulyásmédia/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közös tüntetést szervezett vasárnap a Demokratikus Koalíció, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd–Zöldek a közvetlen köztársaságielnök-választás mellett a Parlament elé. A Döntsenek az emberek az új köztársasági elnökről! Söpörjük ki Orbán pedofilhálózatát! címmel meghirdetett demonstráció 15 órától indult. A tüntetést a kegyelmiügy-botrány kapcsán hirdették meg, miután Novák Katalin korábbi elnök kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének, aki a bírósági ítélet szerint fedezte főnöke pedofil cselekményeit. A botrányba belebukott a köztársasági elnök, lemondott Varga Judit a kérvényt aláírok akkor igazságügyi miniszter, illetve a kegyelemért lobbizó Balog Zoltán korábbi emberi erőforrások minisztere, püspök is a nagy felzúdulás után lemondott a református egyház vezetői tisztségéből.

A DK-Momentum-MSZP-Párbeszédek-Zöldek által meghirdetett rendezvényre a helyszíni tudósítások szerint több ezren mehettek el.

Dobrev Klára: Holnap Orbán köztársasági elnöki puccsra készül

Az első felszólaló a DK EP-képviselője, Dobrev Klára volt, aki arról beszélt, hogy „az embereknek, akiknek a gyerekeket kellett volna védeniük, a pedofilok oldalára álltak”. A korábbi EP-alelnök, a DK-s árnyékkormány vezetője szerint nincs olyan véletlen, hogy Orbán Viktor annak a pedofilnak kampányol, aki ilyen dolgokat művelt a rá bízott gyerekekkel. Gyurcsány Ferenc felesége feltette azt a költői kérdést is, vajon véletlen, hogy a miniszterelnök testvére jó viszonyt ápol egy ilyen személlyel, hogy Orbán ügyvédje védi őt és hogy Novák Katalin – ahogy azt lapunk feltárta – pont abba a faluba ment nyaralni Erdélybe, ahonnan az általa korábban felmentett K. Endre, a pedofil otthonvezetőnek falazó férfi származott.

– Holnap Orbán köztársasági elnöki puccsra készül. És ki készül ilyesmire, aki fél a néptől – mondta Dobrev Klára. Szerinte megremegtek a kormányzati, fideszes lábak. „Nem csak a köztársaságnak, nem csak a népnek, de már a parlamentnek se lesz köztársasági elnöke” – közölte a DK politikusa. Szerinte itt az idő, hogy komolyan kimondják: Orbánnak el kell takarodnia. A 105 nap múlva esedékes európai parlamenti választásokról szólva leszögezte, hogy a pedofilmosdató hatalom és kormánypártok helyett a rendszerrel nem szimpatizálók válasszák az ellenzék jelöltjeit. „Mindenki keresse meg a hozzá legközelebb álló pártot, ellenzéki jelöltet és álljanak be mögé, segítsék őket, álljanak be mögé, mert így győzhető le az Orbán-rendszer” – közölte Dobrev. Szerinte meg lehet tenni, hogy a pedofilhálózat minden emberét, mert „vannak még tisztességes rendőrök”.

– A legnehezebb most visszaszerezni a bizalmat. Visszaszerezni a gyerekek bizalmát” – mondta a DK politikusa, aki szerint azt, hogy egyáltalán fel lehetett deríteni eme bestiális bűncselekményeket, azoknak a bátor gyerekek köszönhetjük, akik képesek voltak az ellenük elkövetett szörnyűségekről beszélni.

Szabó Tímea: A miniszterelnök csak a saját rendszerét akarja megvédeni

– Szégyellje magát a pedofilmozgató kormány és Orbán Viktor – erről már Szabó Tímea beszélt. A Párbeszéd társelnöke idézte Orbán Viktor pedofíliával kapcsolatos korábbi megjegyzéseit, ami zéró toleranciát hirdetett a témában. Az ellenzéki országgyűlési képviselő azt a költői kérdést is feltette: vajon egy ilyen hibát elkövető köztársasági elnöknek ezért jogosan jár-e neki élete végéig 4,5 milliós járadék. Szabó Tímea szerint az egészért az igazi felelős a miniszterelnök. Szerinte Orbán Viktornak esze ágában sincs megvédenie a gyerekeket. Ő csak a saját rendszerét akarja megvédeni, a kegyelmiügy botrányával lehullt a lepel a családbarát, keresztény felszínről. „Nem Brüsszel engedett el pedofil bűnözőt, hanem a Fidesz” – mondta Szabó Tímea.

– Miniszterelnök úr, ön az elmúlt 14 évben semmit sem tett a gyerekekért. Cserébe a gödi Samsung-gyár 88 tonna magzatokra is veszélyes szennyezőanyagot bocsátott ki – jelentette ki Szabó Tímea. Szerinte Magyarország számára akkor lehet egy élehető hely, ha az mindenki számára egy befogadó hely lesz. A legfontosabb – húzta alá Szabó – pedofilokat mosdató politikusoknak el kell tűnnie a közéletből. Olyan gyermekvédelmi törvényre van szükség, ami valóban segít javítani a szektor problémáin, a Párbeszéd ezért fog dolgozni.

Az országgyűlési képviselő arra is ígéretet tett, végigjárja a magyarországi gyerekotthonokat és tapasztalatairól beszámol majd. „Sose fordítsuk el a fejünket, ha gyerekek szenvedését látjuk. Soha nem szabad azt gondolni, hogy ez nem a mi problémánk. Tisztítsuk meg a közéletet a fideszes pedofilhálózattól” – zárta beszédét a Párbeszéd társelnöke.

Kunhalmi Ágnes: A „szörny az maga a fideszes állam”

– Súlyos morális válság, súlyos következményei vannak: tönkretette a magyar társadalom morálját. A szégyen nemzeti alapélménnyé vált – erről már Kunhalmi Ágnes beszélt. Az MSZP társelnöke szerint a „szörny az maga a fideszes állam”. – Ennek az államnak az összetartó ereje, hogy a feljebbvalónak mindig engedelmeskednie kell, akkor is, ha ez történetesen szexuális erőszak, pedofília és annak eltussolása – monda Kunhalmi. Szerinte közösen változtatni kell ezen.

– Van-e ma bárki, aki elhiszi, hogy a miniszterelnök nem tudott erről az ügyről – tette fel a maga költői kérdését az MSZP-s politikus. Szerinte cinkosok azok, akik hallgatnak és falaznak az ilyen ügyekhez. Ha nem tudunk közös nevezőre jutni, akkor Orbán Viktor fogja meghatározni gyerekek millióinak jövőjét. Nemcsak az MSZP vágya, hanem közös vágy, hogy nemzeti minimumok legyenek. „A problémákat nem egy féldiktatúrában, hanem egy demokratikus országban kell megoldanunk” – jelentette ki. A jó lakhatás, oktatás és egészségügyi nem kellene, hogy luxus legyen. Ahogy a politikus szerint nem szabad egyetlen gyereket sem magára hagyni, ezért nem szabad azt mondani, hogy ráérünk még leváltani Orbánt. – Ezért fontos az idei EP- és önkormányzati választások – húzta alá az MSZP társelnöke.

Bedő Dávid: Ma az állami intézményekben a gyerekek kiszolgáltatottabbak, mint bárhol

Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese arról beszélt: még mindig nem tudjuk, miért kegyelmeztek meg egy pedofil bűnsegédjének. Nem tudjuk, ki tudott a kegyelemről a kormányban, miért írták alá. Kiderült az is a politikus szerint, hogy a gyerekvédelem egy jól hangzó szlogen, semmi más. Bocsánatkérést várunk, és azt, hogy Orbán Viktor vállalja a felelősséget. Mert az ő embereinek segítségével engedtek el egy pedofilnak falazó személyt – mondta az ellenzéki politikus. „Ma az állami intézményekben a gyerekek kiszolgáltatottabbak, mint bárhol. A család csak addig fontos, amíg ki lehet tenni óriásplakátokra, hogy szavazatokat szerezzenek” – közölte a Momentum frakcióvezető-helyettese, hozzátéve, hogy bukott köztársasági elnöknek nem jár luxusautó, luxuslakás és luxusfizetés. Bedő szerint új, egységes gyerekfelügyeletre van szükség, ahol az államnak az áldozatok oldalán kell állnia.

A momentumos politikus azt is jelezte, kezdeményezték egy európai gyermekvédelmi hivatal felállítását.

A rendezvényen felszólalt Iványi Gábor is. „Három dolgot szeretnék hozzátenni. A Holdról nem lehet különbséget tenni a Gellérthegy és a Mátra között, ahogy gyakran az emberek között sem. Mi lesz a gyerekeinkkel, ha távozunk és mi már nem leszünk. Remélhetnek-e egy tisztességes jövőt. Mert a hatalmon lévő nem változnak” – mondta a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnöke. Iványi szerint új rendszerváltásra van szükségünk. „Meg kell kérni Orbán Viktort, szíveskedjék távozni a közéletből, mert megcsúfolta mindazt, amiben egyet értettünk”. Iványi aláhúzta azt is: „mi nem pedofilok vagyunk, hanem szeretjük a gyerekeket.”

– Még mindig nem tudjuk, hány csápja van a polip hálózatának. De utána járunk. Az Orbán-rendszer cserben hagyta a rábízott gyermekeket, és visszaélt az emberek bizalmával. Lehet, néhányunkat börtönbe zárnak, de egy dolgot elvesztettek: hogy méltók legyenek a nemzet bizalmára – erről már Fekete-Győr András beszélt. Szerinte sokkal több az, ami összeköt bennünket, mint amennyi elválaszat egymástól. A Momentum társalapítója – aki szerint szánalmas mivel vádolnak női ellenzéki politikusokat – úgy véli, ahol az állam cserben hagyja az állampolgárait, ott fogjuk meg egymás kezét.

– A nihilizmust meghosszabbítjuk Bicskéig – jelentette ki a tüntetésen Karácsony Gergely. Budapest főpolgármestere szerint lehangoló, hogy brüsszeli traktorosnak kell lenned, hogy a miniszterelnök meghallgasson, miközben Magyarországon egyik veszélyben lévő szakma képviselőit se hallgatják meg. Karácsony szerint már az erkölcsi kiállás miatt is fontos elmenni szavazni. A főpolgármester a napokban elhunyt Putyin-kritikus orosz ellenzéki vezért szavaival búcsúzott, aki arra a kérdésre, hogy mit üzen, ha meghalna, azt felelte: ne adjátok fel!

A rendezvény végén a megjelentek elénekelték a himnuszt.