Egy napig nézték áldozatuk haláltusáját a józsefvárosi gyilkosok

Egy napig nézték áldozatuk haláltusáját a józsefvárosi gyilkosok

Rendőrség (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat két férfivel szemben a Fővárosi Főügyészség: a vádlottak brutálisan összeverték ivócimborájukat, és bár megakadályozhatták volna halálát, tétlenül nézték szenvedéseit.

A vádirat szerint a vádlottak 2022. október 9-én, este egy VIII. kerületi lakásban italoztak régi ismerősükkel, a későbbi áldozattal. Az éjszaka folyamán szóváltás alakult ki közöttük, melynek során az egyik elkövető ököllel arcon ütötte és a földre lökte a sértettet. Ezután csatlakozott hozzá a társa is, majd ezt követően már együtt bántalmazták a férfit úgy, hogy mindketten fölé álltak, és sorozatban, felváltva, testszerte ütlegelték és rugdosták. Az áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a földről sem bírt felkelni: még közel egy teljes napig feküdt a padlón, és többször is könyörgött segítségért. Támadói azonban csak a bántalmazás másnapján, kora délután hívták a mentőket a sértetthez. Későn léptek: a sértett a segélyhívás utáni percekben, még a mentők megérkezése előtt életét vesztette.

A Fővárosi Főügyészség határozott idejű fegyházbüntetés kiszabását kéri a bíróságtól a két vádlott esetében, azzal a kitétellel, hogy még feltételesen sem bocsássák őket szabadlábra – derül ki a vádhatóság közleményéből.