Így ismertette a Kétfarkú Kutya Párt Magyar Péter programját

Így ismertette a Kétfarkú Kutya Párt Magyar Péter programját

Döme Zsuzsanna és Kovács Gergely (Fotó: Hutter Marianna)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Délután két órakor kezdte meg a Szabadság hídra tervezett március 15-ei összejövetelét a Magyar Kétfarkú Kutya Párt. A pesti oldal hídfőjénél két felfújt kutyafigura várja az érdeklődőket és egy stand, ahol a párt ígéretéhez híven ingyen osztogatják a pénzt: tízmillió forintos bankjegyeket.

Lapunk tudósítója szerint egyelőre a meghirdetett, két órás időpontban még nem lepték el tömegek a hidat, de már akkor is folyamatosan voltak érdeklődők a standnál. Sokan a kutyájuk társaságában érkeztek. A hangulat családi fesztiválra emékeztetett, többen táncra perdültek. Végül néhány százan gyűltek össze a Szabadság hídon.

A beszédek háromnegyed négy körül kezdődtek el. Először a humorista Bruti állt színpadra, és arról beszélt, hogy mélységes megrendüléssel vették tudomásul Novák Katalin távozását. Külön tragédia, hogy ebben az elmúlt két évben egy másik katát is elvesztett az 6rszág, „na az tenyleg fájt” – utalt az adónem átalakítására.

– Micsoda utazások! A magyarok helyett is megelted álmainkat, most mégis menned kellett, pedig a Sándor palotát is szépen felújítattuk neked 280 millióért. Erre most egy idős bácsi nézegeti magát a velencei tükrödben. Mindig itt maradsz a lelkünkben, nem feledünk, hiszen minden hónapban, a halálodig ki kell termelnünk a fizetésedet. De majd kitermeljük a havi 4-5 milliót – búcsúzott a volt köztársasági elnöktől.

Brutit Le Marietta, a párt Ep-listavezetője követte a színpadon. Mint elmondta: „ebgondolat” bántja őt. A politikusok elfelejtették, hogy azzal kéne foglalkozniuk, hogy jobb legyen az emberek élete. Legyen minden jobb! – követelte, majd elmondta, hogy 200 millió forintot osztottak szét civil pályázatokra kampányköltések helyett. Ebből a pénzből több száz macskát ivartalanítottak, építettek napelemet, higiéniai termékeket vettek szegény családban élő lányoknak. Szerinte mindenki a messiást várja, pedig több ezer „szarlapátoló” ember kell, hogy jobb legyen az ország. Azért mennek Brüsszelbe, hogy megmutassák az utat Európának vissza a cselekvéshez.

Majd Baranyi Krisztina következett. Őt a napokban kérték fel, hogy első helyen induljon a Kutyapárt budapesti listáján. – Majdnem annyian vagyunk, mint Magyar Péteren – kezdte a beszédét. A kutyapárt tagjai szerinte nem pozíciókért alkudoznak, hanem a problémák feltárásával, megoldásával foglalkoznak, eközben közösséget teremtenek, magyarul: politizálnak. Azt csinálják, amit az eredeti, tankönyvi definíció szerint a politikusoknak kellene, csak megengedik maguknak, hogy közben jól érezzék magukat.

Nem véletlenül fordulnak el szerinte mindenkitől a választók tömegei, tudják, hogy soha nem fogják Orban Viktort leváltani a négy kétharmadot összehozók vezetésével. Szerinte erre az a megoldás, hogy a hiteles szereplőkkel kell együttműködni.

Ezt követően Juhász Veronika a párt alelnöke szólalt fel, aki a szabadság mibenlétéről beszélt. Majd pedig Törley Katalin, az MKKP EP-listájának második helyezettje állt színpadra, és kifejtette, hogy számára a szabadság a tudást, az esélyek kiegyenlítését jelenti, a roma műsorvezetők megjelenését a közmédiában, a Döbrögik trónfosztását. Ő azonban úgy látja, hogy jelenleg a kormányoldal számára a szabadság Orban Viktor hatalmi mámorát jelenti, az ő elkepzelésük a büntetesen alapul, eszközük az elhallgattatás.

Végül az MKKP két társelnöke, Kovács Gergely és Döme Zsuzsanna állt a mikorofonok mögé. Kovács mindenkitől elnézést kért az esetleges vérnyomásemelkedes miatt – utalva a párt hétvégi válsagára. Döme pedig viccesen megjegyezte: legközelebb szervezett keretek közt mondanak le.

Kovács szerint azért gyűltek össze a Szabadság hídon, hogy megszólítsák a kiábrándult fideszeseket, illetve a kiábrándult fideszesben csalódott mihazánkosokat, a trollfarmon dolgozókat, a bányászatból élő anyákat, a gyermekvédelmi törvénnyel elégedetlen reformátusokat.

Hogy ne kelljen a resztvevőknek átmenni a másik rendezvenyre, Magyar Péter programját is ismertették. Kovács Gergely inget húzott, majd rákezdett: vezessük be az eurót, egészségügyi minisztériumot, csomó mindenki lopjon kevesebbet, elszámoltatást, oktatást, az áldatlan állapotok felszámolását, Rogán Antal csináljon valamit, legyen Magyarországon meg több párt! Kovács utána azzal viccelt, hogy meg kell védeni a magyar szuverenitást: csökkenteni kell a nyugat-európai béreket, hogy ne menjenek el a magyar fiatalok. Ennek érdekében drágítani kell az angol nyelvtanfolyamokon.

Bruti a beszéd végén megjegyezte: mindig megnyugtatja, hogy két bolond vezeti a pártot. Miközben a tömeg elhagyta a helyszínt, egy szüleivel kilátogató kisfiú megjegyezte: ez nagyon mulatságos volt!

A párt egyébként nehéz napokat élt meg az elmúlt hetekben. Mint arról lapunkban is olvashattak, hétfőn este rendkívüli taggyűlésen hosszabbították meg a két társelnök, Kovács Gergely és Döme Zsuzsanna mandátumát. A rendkívüli taggyűlés másik napirendi pontja az előválasztás kérdése volt, és a tagság ezúttal támogatta Kovács Gergő indulását a XII. kerületi polgármesterjelölti előválasztáson 53-4-0 arányban.