Mégis Kovács Gergő és Döme Zsuzsanna maradnak a Kétfarkú Kutya Párt társelnökei

Mégis Kovács Gergő és Döme Zsuzsanna maradnak a Kétfarkú Kutya Párt társelnökei

Kovács Gergely (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megerősítették a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökségének és társelnökeinek, Kovács Gergelynek és Döme Zsuzsannának a mandátumát hétfő este a párt rendkívüli taggyűlésén – értesült a Magyar Hang. Úgy tudjuk, 54 igen, 1 nem szavazattal és 1 tartózkodással döntöttek a társelnökök megerősítéséről, míg maguk az érintettek inkább nem szavaztak. A rendkívüli taggyűlés másik napirendi pontja az előválasztás kérdése volt, és a tagság ezúttal támogatta Kovács Gergő indulását a XII. kerületi polgármesterjelölti előválasztáson 53-4-0 arányban. A fentieket a Kutya Párt sajtóközleménye is megerősítette.

Mi vezetett idáig?

Rendkívüli taggyűlésre azért volt szükség, mert a párt az utóbbi időben belső feszültségekkel küszködött, aminek a vége az lett, hogy vasárnap Kovács egy zárt csoportban jelezte, inkább lemondanak Dömével közösen. Az ügy előzménye, hogy hogy Kovács Gergő vasárnap bejelentette, mégsem indul polgármesterjelöltként a XII. kerületben, miután a párt tagsága nem támogatta, hogy részt vegyenek egy ellenzéki előválasztáson. – Annak meg semmi értelme, hogy mi is meg az ellenzék is elinduljunk, mert akkor simán nyerne mindent itt a Fidesz, úgyhogy akkor mi inkább nem indulunk a kerületben semmilyen formában – írta indoklásként Kovács. 

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt közösségi oldalán hétfőn megjelent egy poszt a kialakult helyzettel kapcsolatban. – Gergő és az elnökség úgy gondolta, egy ilyen, gyakorlatilag a „győztes mindent visz” jellegű előválasztás merőben eltér az eddig látott alkuktól a füstös szobákban. A győzelme esetén egy tisztán kutyapártos többségű testület élén vezethetné a kerületet, megmutatva nagyban mindazt, amit kicsiben hosszú évek óta építünk.
A tagság viszont szétszavazott: 18 igen és 18 nem mellett 9 tag tartózkodott. Ennek nem valamiféle „belső ellenzék” az oka, egyszerűen sokak álláspontja szerint annyiszor derült már ki a hagyományos ellenzékről, hogy megbízhatatlanok, hogy hiába hangzik hitelesen a felvetés, végül biztosan történt volna valami, ami miatt rosszul jövünk ki belőle – írták. Szerintük menet közben vált világossá, hogy itt nemcsak erről a konkrét esetről kellene dönteniük, hanem gyakorlatilag arról, megváltoztatjuk-e a párt politikájának eddigi alappillérét, miszerint nem vesznek részt előválasztáson. – Ebben is hibáztunk: összesen másfél órát hagytunk a vitára (ráadásul utolsó napirendi pontként), miközben nyilvánvaló, hogy egy ilyen döntés jóval hosszabb előzetes egyeztetést igényelt volna. Ennek köszönhető a rengeteg tartózkodás – magyarázták. – Suzi és Gergő szándéka komoly és érthető, ma este meg kell győznünk a párt két társelnökét arról, hogy igenis van értelme tovább dolgoznunk Magyar Kétfarkú Kutya Pártként. Mert ez a tét – írták a rendkívüli taggyűlés kapcsán.