Erdőtüzek Görögországban: a külügy kéri, az utazást tervezők gondolkodjanak el a halasztáson

Erdőtüzek Görögországban: a külügy kéri, az utazást tervezők gondolkodjanak el a halasztáson

Lángok perzselik fel a növényzetet a Rodosz szigetén fekvő Gennadiban 2023. július 25-én. A görög szigeten nyolcadik napja lángol a növényzet (Fotó: MTI/AP/Pétrosz Jannakurisz)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az erdőtüzekkel érintett görög szigetekre utazást tervezők gondolkodjanak el útjuk elhalasztásán, ha pedig utaznak, regisztráljanak konzuli védelemért a konzuli szolgálat honlapján – ajánlotta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára szerda reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Menczer Tamás kiemelte: Magyarország akkor tud segíteni, akkor tudják felvenni a kapcsolatot valakivel, ha tudják, hogy az érintett térségben van.
Tájékoztatása szerint a magyar hatóságok Rodoszon 356 magyarral vannak kapcsolatban. Közülük 117-et evakuáltak már, míg 53-an elhagyták vagy csütörtökön fogják elhagyni a szigetet, de senki sincs veszélyben. Az államtitkár Korfun 118 magyarról tud, de jelenlegi információi szerint ott az evakuáció nem érintett magyarokat.

Menczer Tamás közölte: a görög hatóságok mindenkinek biztosítják a transzfert a reptérre, és ha valaki elvesztette úti okmányait az evakuáció során, a görög hatóságok a reptéren kiállítanak neki egy jegyzőkönyvet, amellyel fel lehet szállni a repülőgépre.

(MTI)