Fekete-Győr: Nincs az az alku, amiért visszalépnék a jelöltségtől

Fekete-Győr: Nincs az az alku, amiért visszalépnék a jelöltségtől

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nincs az az alku, amiért visszalépne a miniszterelnök-jelöltségtől – jelentette ki a 168 Órának adott interjúban Fekete-Győr András. A Momentum elnöke hozzátette, neki azokért a választókért kell felelősséget vállalnia, akik új energiákat, új megközelítéseket szeretnének látni a politikában. Szerinte őket hagyná cserben, ha visszalépne.

Szóba kerültek a Momentummal szövetséges független képviselők is. Fekete-Győr szerint Szél Bernadett ma a legfontosabb zöldpolitikus Magyarországon, és ő kell legyen a megújuló Magyarország egyik vezéralakja. Hadházyt pedig az elszámoltatás élén szeretné látni. Bízik abban, hogy a zuglói körzetet el is tudja nyerni Tóth Csabától, akinek a vezetése alatt „attól volt hangos a közélet, hogy a kerületben parkolási, valamint közétkeztetési maffiák garázdálkodtak, fideszes és szocialista hátszéllel. Mi ezt nem akarjuk”.

Karácsony Gergely nyelvtudása kapcsán Fekete-Győr azt mondta, a főpolgármester egy egy olyan oktatási rendszer áldozata, „ahol a minőségi nyelvoktatás hiánya azt eredményezte, hogy a 35 év alattiak fele nem beszél semmilyen idegen nyelvet.” Egyébként, tette hozzá, Kovács László uniós biztosként alig beszélt angolul, így másoknak már sikerült áthidalniuk ezt a problémát.

A 168 Óra rákérdezett a nagy visszhangot kiváltó Partizán-interjúra is. „Örömmel mentem bele abba a forgatókönyvbe, amit Gulyás Márton kért tőlem. Szívesen mentem hozzá. Tisztában voltam azzal, hogy lesz egy vágott változat is. Az már a készítők lelkiismeretére volt bízva, hogy milyen anyagot ollóznak össze. Ők olyat vágtak, amiből mémeket lehetett csinálni. Szívük joga. Én azért ajánlottam a négyórásat, mert az ad valódi képet rólam” – jelentette ki Fekete-Győr, hozzátéve, hogy kérdés nélkül vállalná újra az interjút.

A lap arra is rákérdezett, mennyire formálható a Jobbik álláspontja a melegeket illetően. Fekete-Győr szerint pontosan erről szól majd az előválasztás, a választóktól pedig azt kérik, olyat támogassanak, aki nem a kirekesztés, hanem a befogadás oldalán áll. „Az előválasztás után lesz egy pártsorrend. Ha abban a toleráns, nyugati szemléletű pártok lesznek elől, akkor ilyen program és ország fog születni. Viszont előfordulhat, hogy a választók ezzel ellentétesen döntenek, azt is elfogadjuk, tiszteletben tartjuk” – mondta.

Fekete-Győr egyébként arra számít, hogy kormányváltás után a vádkikényszerítés intézményével fognak élni, Polt Péter pedig idő előtt távozik önként távozik majd a hivatalából.