Gulyás Gergely: Inkorrekt volt az Európai Bizottság

Gulyás Gergely: Inkorrekt volt az Európai Bizottság

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter éves meghallgatása az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülésén az Országház Delegációs termében 2021. november 23-án (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Inkorrekt módon járt el az Európai Bizottság a helyreállítási alap kapcsán, amikor a gyermekvédelmi törvény elfogadását követően a korábban már informálisan létrejött megállapodást felrúgta – erről beszélt a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden az Országgyűlés európai ügyek bizottsága előtti éves meghallgatásán.

Gulyás Gergely elmondása szerint ugyanis már megszületett az informális megállapodás, amikor az Európai Bizottság „a gyermekvédelmi törvény elfogadása utáni európai hisztériában” újraindította a tárgyalásokat. Szavai szerint „a legfőbb kérdés továbbra is az LMBTQ-kérdés”, erre az egyetlen helyes választ adták, azt, hogy népszavazást kell tartani. A kormány bízik abban, hogy előbb-utóbb megszületik ez a megállapodás is.

A miniszter elmondása szerint ugyanakkor a hétéves költségvetéssel kapcsolatos partnerségről szóló megállapodásokról zajló tárgyalások jól haladnak Magyarország és az Európai Unió között. Itt nem is lát olyan okot, ami akadályozná, hogy a rendes ügymenetben megállapodhassanak.

(MTI)