Hadházy Ákos: magángéppel 30 millió forintba kerül egy oda-vissza út Dubajba

Hadházy Ákos: magángéppel 30 millió forintba kerül egy oda-vissza út Dubajba

Az OE-LEM – Bombardier Global 6000 magángép (Fotó: Flickr/Dylan Agbagni)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Mészáros Lőrincnek 30 millió forintjába kerülhetett az oda-vissza összesen 10 órás repülőút Dubajba – állítja Hadházy Ákos független parlamenti képviselő. Szerinte ugyanis óránként ugyanis hozzávetőlegesen 3 millióért bérelhető az egyik legnagyobb elérhető luxus magán jet, a Bombardier Global 6000 típusú repülőgép. – Persze ha nem bérelte, hanem az övé a gép, akkor kicsit kedvezőbb lehetett a számított ár, de akkor a 18 milliárdos(!) beszerzési ár ronthatta volna a hangulatát – ha nem az Önöktől lopott pénzből vette volna – tette hozzá a politikus.

A Gázszerelőnek kb. 30 millió forintjába került az oda/vissza összesen 10 órás repülőút Dubajba. Óránként ugyanis kb. 3...

Közzétette: Hadházy Ákos – 2021. március 17., szerda

A politikus szerdán állította: Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea Dubajban tölthette a március 15-ei hosszú hétvégét a NER kedvenc magángépének segítségével (ezt egy repülési dokumentumra alapozta, amely közlése szerint „nagyon hitelesnek tűnik”). Az állítólagos útról az érintettek eddig nem szólaltak meg, azt nem cáfolták. A hvg.hu, ami pedig videót is közölt az érintett gép utasairól (akiken maszk volt, így nem lehet minden kétséget kizáróan beazonosítani őket), azt írta: kérdéseket juttattak el az útról Várkonyi Andreának, ám nem kaptak megerősítő választ, de cáfolatot sem.

Hadházy Ákos arra is kitért, repülők üzemelési költségénél azonban a gép beszerzési árával is kalkulálnak, ezért sokkal olcsóbb akkor sem volt a hosszú hétvége utazása. – Személyenként 15 millió forintot repültek tehát el a hétvégén, ezért egy átlagos magyar kb. 7 évig dolgozik – írta.

Hadházy ugyan nem állította, hogy Mészáros ilyet tett volna, de kitért arra is, hogy mennyibe került volna neki, ha esetleg úgy dönt, kivilágíttatja a nemzeti lobogó színeivel Dubaj ikonikus épületét. – (...) pár napja dagadhatott a honfiúi kebel arra a hírre, hogy a világ legmagasabb épülete, a dubaji Burdzs Kalifa nemzeti színeinkben pompázott pár percig. Nos, utánanéztem, ezt a 3 perces attrakciót bárki megveheti 70 ezer dollárért, igaz, hétvégén van az 100 ezer is dollár (30 millió Ft) is, de hiszen mi az, bakfütty egy Budapest-Dubaj repülőút ára... – jegyezte meg.