Hadházy: Melyik falu tud több EU-s pénzt elcseszni teljesen feleslegesen?

Hadházy: Melyik falu tud több EU-s pénzt elcseszni teljesen feleslegesen?

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Gibárton. (Fotó: Hadházy Ákos Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Íme egy újabb jelentkező a »Melyik falu tud több EU-s pénzt elcseszni teljesen feleslegesen« című vetélkedőre. A helyszín Gibárt, egy 316 fős borsodi kis falu. A helyszín annyiban speciális, hogy EGYETLEN HELYEN KÉT bizarr »beruházás« erősíti egymást” – írta szombaton Facebook-oldalán Hadházy Ákos.  

A független országgyűlési képviselő szerint itt is van piac 44 milióért, ami egy nagyobb fedett teraszt (napelemmel) és egy kis légkondicionált raktárhelyiséget jelent, plusz viacolor parkolót. – Egyszerűen nem tudom, ki az az „idióta”, aki szerint bármi értelme van egy 300 fős faluba egy ilyet tenni – tette hozzá.

Gibárt másik különlegessége a közvetlenül a „piac” mellé nagyjából ugyanannyiért épített hasonló épület, amely a Hernádon való reménybeli vízi turizmust szándékszik kiszolgálni. Mintegy 180 millióból négy faluban építkeztek, Gibárton körülbelül 40 millióból egy üres helyiségre, egy mozgássérült wc-re és egy ugyanolyan fedett teraszra futotta, mint amilyen a piac. 

– Ha lett volna esze a fideszes polginak, vagy nem az lett volna a célja, hogy minél több pénz menjen bizonyos zsebekbe, akkor azt mondja, hogy a „piaci napokon” a csónakház fedett teraszára kitett padokon lehet árulni. Biztos, ami biztos, parkolót is építettek a „csónakháznak”, igaz, úgy tűnik, térkő arra már nem jutott – fogalmazott Hadházy Ákos.