Itt a fordulat: Támogatja a Fidesz frakciója a svéd NATO-csatlakozást

Itt a fordulat: Támogatja a Fidesz frakciója a svéd NATO-csatlakozást

Kocsis Máté (Fotó: Facebook/Kocsis Máté hivatalos oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Eljött ez a pillanat is, támogatja a Fidesz frakciója, hogy Svédország csatlakozhasson a NATO-hoz. Kocsis Máté frakcióvezető a Facebook oldalán osztotta meg Kövér Lászlónak írt hivatalos levelét, amelyben azt kérik, hogy az Országgyűlés már az első tavaszi ülésnapján, vagyis jövő hétfőn vegye napirendre a kérdést, a képviselőcsoportjuk ugyanis támogatni kívánja.

A skandináv ország csatlakozását a katonai szövetséghez már minden NATO-tag elfogadta, kivéve Magyarországot. A hivatalos indoklás eddig az volt, hogy bár a kormány szeretné ezt, de a Fidesz frakciójában többen ellenzik, mert zavarják őket a magyar állapotokra vonatkozó svéd megszólalások. Többen is hangot adtak ugyanakkor a kételyeiknek, hogy a fideszes képviselők valóban ilyen önállóak lennének. Az események akkor gyorsultak fel, amikor utolsó előttiként néhány hete Törökország is ratifikálta a svéd csatlakozást, így Magyarország egyedül maradt. A napokban egyébként kétpárti amerikai küldöttség is járt Budapesten, hogy sürgesse a magyar kormányt, bár a hatalom képviselői nem találkoztak a szenátorokkal. Szijjártó Péter ezt azzal magyarázta, hogy amikor korábban amerikai delegációval egyeztettek, mindig csak kioktatták őket.