Karácsony Gergelyt támadja új pártjával Mesterházy Attila

Karácsony Gergelyt támadja új pártjával Mesterházy Attila

Mesterházy Attila (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Lánchíd ügyében ment neki Karácsony Gergelynek az MSZP-t bő egy hónappal ezelőtt elhagyó és azóta új pártot alapító Mesterházy Attila. – Nem lesz ez így jó! Miért újították fel 10 milliárdokért a Lánchidat, ha autósok nem használhatják azt? – tette fel a kérdést, amely rímel a kormány narratívájára. A politikus szerint amióta le van zárva a híd, kaotikus a helyzet a város több pontján, a nyári lezárásokkal együtt pedig „pokollá” fog válni a budapesti közlekedés. Leszögezte azt is, hogy pártja, a Szocialisták és Demokraták épp ezért a Lánchíd autós közlekedésre való használata mellett voksolnak.

Már hónapok óta zajlik a vita arról, hogy mi legyen a Lánchíddal, miután teljesen elkészül. Jelenleg ugyanis a BKK járatai, a taxik, valamint biciklisek használhatják – a gyalogosok a végleges felújítás után – autósok ugyanakkor nem. Karácsony Gergely véleménye szerint ennek így is kellene maradnia, mindenesetre az úgynevezett első budapesti lakógyűlésen a fővárosiak véleményét várja a kérdésben. A kormány ugyanakkor amellett érvel, hogy az autósok is használhassák a hidat, addig nem is akarják odaadni a 6 milliárdos támogatást, ameddig ez nem valósul meg.

Mesterházy Attila egyébként „hosszú gondolkodást követően” április elején lépett ki a szocialista pártból, amelynek korábban elnöke is volt. Szerinte az MSZP már csak árnyéka önmagának, elvesztette országos politikai befolyását, társadalmi támogatását, és úgy tűnik neki, hogy törekvés sincs ennek visszaszerzésére.