Sikkasztás miatt nyomoz a rendőrség egy Kövér László kabinetfőnökét érintő ügyben

Sikkasztás miatt nyomoz a rendőrség egy Kövér László kabinetfőnökét érintő ügyben

A Magyar Tehetségek Határtalanul Alapítvány tulajdonában álló budai villa

Fotó: Google Maps

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyomozást rendelt el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda sikkasztás miatt abban az ügyben, amelynek fontos szereplője Veress László, aki Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének a kabinetfőnöke – tudta meg a 24.hu.

A portál november elején írta meg, hogy a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány egyebek mellett külhoni magyaroknak szánt adományból vásárolt egy budai villalakást. A II. kerületi, budai villát 240 millió forintért vette meg 2019 nyarán az MTHA. A két helyrajzi számon álló ingatlant a 24.hu szerint Veress László családja használta. Veress Kövér kabinetfőnöke, egyben az említett alapítvány kuratóriumi elnöke.

A szervezet 13 millló forintért egy Audi A6-ost is vásárolt, amit Visontai Kálmán használt, ő Veress munkatársa az Országházban. 

Az alapítvány egyébként 322 millió forinthoz jutott egy tajvani milliárdos révén, aki az Index korábbi cikke szerint Kövér László barátja, a házelnök nemrég állami kitüntetésre is felterjesztette. Ugyanakkor az nem derült ki, hogy pontosan melyik külföldi cég utalt az alapítványnak.

Noha a szereplők ismertek az ügyben, a rendőrség tájékoztatása szerint egyelőre ismeretlen tettessel szemben zajlik az eljárás – írja a lap.

A két évvel ezelőtt alapított alapítvány bírósági bejegyzésében az áll, hogy támogatni kívánja a Magyarországon, a Kárpát-medencében vagy a nagyvilágban bárhol magyarul tanuló, önmagukat magyar nyelven képezni akaró fiatalokat, a magyar kultúrával és tudománnyal összefüggő ismereteik elmélyítését, valamint külhoni magyar fiatalok kapcsolatainak erősítését Magyarországgal, a magyarországi fiatalok kapcsolatainak erősítését pedig a külhoni magyarsággal.

A portál értesülése szerint az alapítvány tavalyi és tavalyelőtti pénzügyi beszámolóit jelentős késéssel, idén októberben adta csak le, érdemi tevékenységnek nem igazán van nyoma.

A történtek miatt a Transparency International Magyarország feljelentést tett, többek között ezért is indult a nyomozás.

Az ügy miatt a 24.hu kereste Kövér Lászlót is, de a házelnök még nem reagált.