Közpénzen hirdették a New York Timesban az Orbán-család érdekeltségét, feljelentés lett belőle

Közpénzen hirdették a New York Timesban az Orbán-család érdekeltségét, feljelentés lett belőle

Vadai Ágnes (Fotó: Vadai Ágnes / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ön szerint jogilag rendben van, hogy az állami MTÜ a New York Timesban az Orbán-család érdekeltségét is hirdeti? – tette fel az írásbeli választ  igénylő kérdését a DK-s Vadai Ágnes a legfőbb ügyésznek, Polt Péternek.

A DK-s képviselő részletesen ismertette a 444.hu-n korábban megjelent cikket, amely szerint „egy, a New York Timesban közzétett, nagy fizetett cikkben reklámozza Budapest turisztikai célpontjait az állami tulajdonban lévő Magyar Turisztikai Ügynökség.” A fizetett cikk többek között a Halászbástyára, a Magyar Zene Házára, a Várhegyre, az Operaházra, a Párisi Udvarban létrehozott szállodára és a MÜPA-ra hívta fel a reménybeli amerikai turisták figyelmét. Ezután jöttek az ajánlott éttermek, mint a Stand25 bisztró, az Onyx Műhely és a Flava Kitchen. – Utóbbi az Orbán Viktor veje, Tiborcz István tulajdonában lévő BDPST érdekeltsége – írja Vadai Ágnes. Mint hozzátette, Langó Tamás, a BDPST Group „executive sommelier”-je is szót kapott az írásban. A BDPST csoport egyik cégének, a BDPST Konceptnek Orbán Viktor legidősebb lánya, Ráhel az ügyvezetője. A cikkben a gasztronómia mellett felhívják a figyelmet a gyógyfürdőkre is.

Vadai szerint „ez az eljárás a közpénzek szándékosan, céltól eltérő módon, jogellenes formában és törvénysértően történt felhasználásával megalapozottan felveti bűncselekmények jogtalan haszonszerzés céljából, vagyoni hátrányt okozva és hivatalos személyként a vagyonkezelési kötelezettség megsértésével való elkövetésének gyanúját”. Polt Péter Vadai kérdésére röviden azt felelte: „írásbeli kérdését feljelentésként értékeltem, és azt elbírálás céljából a II. kerületi Rendőrkapitányságnak küldtem meg”.