Kubatov Gábor: A Pesty Laci meg... hát, nevezzük egy furcsa srácnak

Kubatov Gábor: A Pesty Laci meg... hát, nevezzük egy furcsa srácnak

Kubatov Gábor (Fotó: Kubatov Gábor / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Interjút adott Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója az Indexnek, amiben többek között Pesty László kormánypárti dokumentum filmes Lölő-jelenséget kritizáló fellépéséről is kérdezték. – A Pesty Laci meg... hát, nevezzük egy furcsa srácnak a médiapiacon. Mindig is az volt, most is az. Nem tudom, hogy mi vezérli, vagy mi az oka annak, hogy egyszer csak előállt mindenféle történettel. (...) Csinált fantasztikus dolgokat, a Fekete Doboz-interjúk nagyon sokat tettek hozzá a rendszerváltáshoz. Ez óriási dolog volt, de azt gondolom, hogy Laci sosem találta meg a helyét igazán. Mindig volt valami, ami miatt feszengett. Sok évvel ezelőtt volt egy időszak, amikor jó barátságot ápoltunk, de már vagy három éve nem beszéltünk – mondta Kubatov.

Arra is kitért, ő örül, hogy van egy jobboldalhoz köthető gazdasági elit. – Rendkívül sokat hozzátesznek a társadalmi felelősségvállaláshoz. Mondjuk, tulajdonolnak és üzemeltetnek egy nemzeti, konzervatív médiát. Ha nem lennének ezek az emberek, akkor egy olyan egyenlőtlen helyzet lenne a médiapiacon, ami szerintem elfogadhatatlan és egyáltalán nem lenne demokratikus – fejtette ki.

Az interjúban több más kérdés mellett szóba került Borkai Zsolt visszatérése is. – A baloldal alternatív jelöltje lett, de valószínűleg ezt ő még nem vette észre. A teljes baloldali média mögötte áll. Milyen érdekes, hogy akik annak idején kicsinálták, most azok segítik, nem? Ez nem tűnik fel neki? Sosem tartottam túl okos embernek – mondta Kubatovhozzátéve, sajnálná Győrt, ha őt választanák meg. 

Azzal kapcsolatban, hogy ki lehet a Fidesz főpolgármester-jelöltje, úgy fogalmazott, legalább nyolc olyan embert tud, aki megfelelő kihívó lenne, és bárki is lesz az a végén, mindössze annyit kell tennie, hogy jobban szereti Budapestet, mint az azt jelenleg vezető Karácsony Gergely. A főpolgármester azt mondta: „nem nagyon bírom a srácot”, és szerinte még Demszky Gábornál is több kárt okoz a fővárosnak.

A pártigazgatónak azt a kérdést is feltették, hogy nem bántja-e őt, hogy a kormány nem utasította el erélyesebben annak az új orosz tankönyvnek az állításait, amely szerint fasiszták lázadtak 1956-ban. Kubatov állítása szerint ő nem is halott erről, mert „pihent”.

A teljes interjú itt olvasható el.