Lángoló furgonban hagyták a menekülteket, még a kulcsot is beletörték a zárba

Lángoló furgonban hagyták a menekülteket, még a kulcsot is beletörték a zárba

Képünk csak illusztráció! Tizenhárom illegális határátlépőt szállított autójában a szerb sofőr. (forrás: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy 19 éves budapesti férfi élettársával 2021 februárja óta részt vett a Szíriából Ausztriába zajló embercsempészetben – írja a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleményében. 2021 március 1-én is éppen nyolc szíriai állampolgárt, köztük egy gyermekkorút szállítottak bérelt furgonukban, amikor műszaki hiba miatt füstölni kezdett a jármű motorja. Félreálltak, ám az ekkor kiérkező tolnai rendőrök igazoltatni kezdték őket. Az időközben kigyulladt furgon mellett állva a férfi arról győzködte a rendőröket, hogy nincs semmi a raktérben, sőt a kulcsot is beletörte a zárba.

A füst időközben átterjedt az utastérre, a jármű eleje lángolt, beterítette az utasfülkét, a szélvédő szétdurrant. A raktérből ekkor kiabálás, dörömbölés hallatszott, ezért a járőrök megpróbálták kézi erővel kifeszíteni az ajtót. Mindkét vádlott szem- és fültanúja volt mindennek, ennek ellenére a szalagkorlátnak támaszkodva közönyösen nézték végig a küzdelmet, sőt a férfi vádlott ezalatt egy képüzenetet is küldött megbízójuknak az égő autóról.

Az ügyészség a férfit aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, emellett őt és élettársát bűnszervezetben, folytatólagosan elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja. Mindketten letartóztatásban várják, hogy ügyükben a Kecskeméti Törvényszék döntsön.