LMP: Már ötezren csatlakoztak az erdővédő riadólánchoz

LMP: Már ötezren csatlakoztak az erdővédő riadólánchoz

Ungár Péter a demonstráción (Fotó: Magyar Hang/Gulyás Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Minden megyében megszervezte az erdővédő köröket az LMP – közölte a párt a Magyar Hang érdeklődésére.

– A megyei riadóláncokhoz eddig több, mint ötezren csatlakoztak, és több tucat bejelentés is érkezett, melyeket szakértőink minden esetben megvizsgálnak. Amennyiben jogsértést találnak, a helyi önkormányzati képviselőink és aktivistáink megteszik a szükséges lépéseket – írta az LMP sajtóosztálya.

Ungár Péter, az LMP társelnöke és frakcióvezetője a párt által a budapesti Kossuth térre szervezett, augusztus 12-i tüntetésen jelentette be, hogy riadóláncot hoznak létre, miután a kormány rendeletben függesztette fel az erdőket védő törvényi rendelkezéseket a fakitermelés előmozdítása érdekében.

A párt erdővédő oldalt is indított: a www.erdofigyelo.hu oldalon várják a bejelentéseket azoktól, akik úgy látják, hogy valahol az erdőterven kívül, nem fenntartható módon termelnek ki fát.

Ungár Péter korábban azt mondta: részsikernek tekintik, hogy a kormány egy miniszteri utasítással felülírta eredeti elképzelését az erdők kivágásáról. A kabinet terve azonban teljesen helytelen; az LMP-ben azt gondolják, hogy mindent meg kell tenni a magyar erdők védelmében – jelentette ki.

 

Címkék: erdő, fakitermelés