Magántanárokkal oldják meg a nyelvtanítást több állami iskolában

Magántanárokkal oldják meg a nyelvtanítást több állami iskolában

Tiltakozás Nagykovácsiban a pedagógusok helyzete miatt (Fotó: Albert Enikő / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyelviskolákkal kötött megbízási szerződést a Közép-Pesti Tankerületi Központ, ugyanis több, általuk fenntartott intézményben csak így tudják maradéktalanul biztosítani az idegennyelv-tanítást – ezt maga a tankerületi központ ismerte el a Népszavának. A Közép-Pesti Tankerületi Központ tájékoztatása szerint a magántanárok óraadóként vannak jelen az iskolákban, a magas színvonalú feladatellátás érdekében pedig a központ garanciákat épített be a szerződésekbe. Állításuk szerint a visszajelzések alapján az intézményvezetők, a tanulók és a szülők is elégedettek a nyelviskolák révén az iskolákban dolgozó tanárok munkájával.

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke, Totyik Tamás szerint ebből is látszik, hogy tanárhiánnyal küzd a közoktatás. A lapnak azt mondta, szerinte a magántanárokat csak úgy tudják az állami intézményekbe csábítani a tankerületek, ha óradíjban magasabb bért kínálnak nekik, mint amennyit a főállású pedagógusok kapnak. – Ha a magántanárokra többet költenek, miért nem fizetnek inkább többet a saját tanáraiknak? – tette fel a kérdést. A PSZ elnöke szerint a jövőben nőhet azoknak a pedagógusoknak a száma, akik inkább a magánszférát választják, így nemcsak többet kereshetnek, de megszabadulhatnak az iskolai adminisztrációs terhektől és egyéb, a legtöbbször kifizetetlen túlmunkáktól.

Címkék: oktatás, nyelvtanár