Magyar Narancs: Lemondott a váci tankerületi központ igazgatója

Magyar Narancs: Lemondott a váci tankerületi központ igazgatója

Verebélyi Ákos váci tankerületi igazgató beszédet mond Szob három felújított intézményének, az iskola, a meseház és az idősek otthona közös átadóünnepségén a Fekete István Általános Iskola előtt 2021. június 10-én (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Verebélyi Gábor Ákos, a Váci Tankerületi Központ vezetője 2023. augusztus 31. napjával lemondott szakmai felsővezetői, tankerületi igazgatói tisztségéről – erről írt a Klebelsberg Központ a Narancs.hu értesülését megerősítve. Hogy mi a lemondás oka, az egyelőre nem derült ki.

A lap ugyanakkor felidézi, még februárban számoltak be róla, hogy a rendőrség nyomoz egy tankerületi vezetőt érintő ügyben. Akkori információjukat a Pest Vármegyei Főügyészség, valamint Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette. Az esetről eredetileg a Vác és Környéke híroldal írt: ők arról értesültek, sikkasztás és hivatali vesztegetés miatt nyomoznak egy tankerületi vezető ellen. Miutáni váci lap számolt be az esetről, a Magyar Narancs Verebélyi Ákoshoz fordult, aki azt válaszolta: nem keresték a rendőrségtől, továbbá javasolta a lapnak, hogy bővebb információért forduljanak a hatósághoz. A portál távozása kapcsán most ismét megkereste Verebélyit, aki azt állította nekik, legközelebb hétfőn tudnak vele beszélni.