Márki-Zay Péter válaszolt Lázár Jánosnak: Indulj polgármesternek Vásárhelyen!

Márki-Zay Péter válaszolt Lázár Jánosnak: Indulj polgármesternek Vásárhelyen!

Márki-Zay Péter és Lázár János (Képernyőfelvétel: Márki-Zay Péter / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem hagyta szó nélkül Márki-Zay Péter Lázár János vasárnapi bejelentését, miszerint 2026-ban már nem indul egyéniben országgyűlési képviselőnek. A kormánypárti politikus arra hivatkozott, hogy Hódmezővásárhelyen „gyökeres változásra van szükség”, mert a város ma végletekig megosztott, egyre jobban lemarad. – Teljes sorcserére van szükség a városban: 2024-ben új polgármesterre, 2026-ban pedig új országgyűlési képviselőre – írta.

Márki-Zay Péter válaszában azt fejtette ki, hogy Hódmezővásárhely már azt is megköszöni, ha nem akadályozza az elmúlt években megindult fejlődést, a város ugyanis szerinte éppen hogy nem lemarad, hanem minden ranglistán emelkedett. Mindezt úgy, hogy korábban sok mindent hiába vártak a helyiek.

Az ellenzéki politikus ezután egyből vázolt is egy lehetőséget Lázár Jánosnak: „Indulj el Te a Fidesz színeiben a polgármesterségért Vásárhelyen!”. Szerinte egy disznóvágás, néhány száz vagy néhány ezer, romos házakba bejelentett szerbiai magyar voksturista (ami a Fidesz szavazatai után teljesen legális), és nyerhető a város. Ha viszont erre nem vállalkozik, akkor Márki-Zay Péter arra kéri, hogy ne hátráltassa tovább a város fejlődését. Egyúttal reményét reményét fejezte ki, hogy közéleti szerepvállalása hátralévő idejében „az eddigiekkel szemben nem a családod, hanem a tágabb közösséged fogod gyarapítani”.