Média1: Vaszily Miklósék átszervezik a Pesti Tv gyártását, lecserélik Huth Gergelyék cégét

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Media1 megerősített információi szerint a Vaszily Miklós által indított belső vizsgálat eredményeként már szeptembertől nem Huth Gergelyék cége, a Gerilla Press lesz a kormányközeli Pesti Tv gyártócége – írja a szakportál. Mint korábban beszámoltak róla, Vaszily, aki a Pesti Tv társtulajdonosa, amiatt indított vizsgálatot, mert olyan információk jutottak el hozzá, melyek szerint pazarlás folyik a tévécsatornánál. A pazarlás vádját akkor Huth visszautasította, rágalomnak minősítette. 

A lap szerint ugyanakkor a vizsgálatot követően a jövőben már nem a napokban lovagkereszttel kitüntetett Huth Gergely résztulajdonában álló Gerilla Press Kft. fogja gyártani a műsorokat, hanem az IKO Broadcast Centrum Kft. lesz az új alvállalkozó – méghozzá már szeptember elsejétől.

Ugyanakkor a tartalmi felelősség továbbra is a Gerilla Press Kft.-nél marad, „az átalakításra a gyártási folyamatok optimalizálása miatt van szükség, mely semmilyen kihatással nem lesz a nézők által már megszokott népszerű műsorokra” – mondta a lapnak Kovács Gergely, a Progress Media Hungary Kft. és az IKO Holdinghoz tartozó IKO Broadcast Centrum Kft. ügyvezetője.