Kétfarkúak: Végül lesz előválasztás a XII. kerületben

Kétfarkúak: Végül lesz előválasztás a XII. kerületben

Kovács Gergely (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hosszú huzavona után úgy tűnik, mégis lesz előválasztás a Hegyvidéken – derült ki a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szerdai posztjából. – Végül LESZ előválasztás a XII. kerületben. Szóval a nehezén túl vagyunk, most már csak meg kell nyerni. Gyorsan legyőzzük az ellenzéket, aztán már csak a Fideszt kell majd júniusban – írták. A párt ehhez már most aktivistákat keres, és meg is osztották a jelentkezéshez szükséges dokumentumot. Eszerint az előválasztásra április 8-14 között kerülhet sor.

A kerület országgyűlési képviselője, a momentumos Hajnal Miklós hétfőn azt posztolta, sok vita folyt részben a háttérben, részben a nyilvánosságban az utóbbi hetekben a hegyvidéki előválasztásról. – Engem megvádoltak olyan dolgokkal, amiket sosem állítottam, és Csabát is elhordták az ellenjelöltek mindenfélének. Én ennek a vitának szeretnék pontot tenni a végére. A magunk nevében, Csaba és jelölőszervezete, a Momentum nevében tudok nyilatkozni, mások nevében nem is tárgyaltam korábban sem és nem is tárgyalok a jövőben sem. Dr. Farkas Csabával vállaljuk az előválasztást. Vállaljuk azokat a feltételeket, amik a nyilvánosságban is megjelentek. Készen állunk az előválasztási megállapodás, a lebonyolítási részletek véglegesítésére, aláírására – írta.

A civil Hegyvidék Jövőjéért Egyesület polgármesterjelöltje, Visi Piroska pedig azt írta közösségi oldalára hétfőn: „Hatalmas lépést tettünk meg ma azért, hogy a Hegyvidéken változás legyen: a Hegyvidék Jövőjéért Egyesület, az MKKP és a Momentum megállapodtak: igazságos és az itt lakók valódi igényeit leképező előválasztás lesz a 12. kerületben”.

Mint korábban beszámoltunk róla, kisebb válságot okozott a Kutya Pártban, hogy részt vegyenek-e az előválasztáson, mikor ezt a tagság nem szavazta meg, belengették lemondásukat Kovács Gergő és Döme Zsuzsanna társelnökök. Ezt követően rendkívüli taggyűlést hívott össze a párt, ahol végül elfogadták az előválasztási részvételt azzal a feltétellel, hogy a győztes dönthet a 12 egyéni választókerületből 8-ban arról, hogy ki legyen a jelölt. Ám utóbbi feltétel nem igazán tetszett a DK-nak, a párt ugyanis azt nyilatkozta a Telexnek, hogy „elképesztően antidemokratikus lenne az, hogy egy párt, vagy egy személy dönthetne hét párt közös képviselőjelöltjeinek személyéről.” A párt szerint az MSZP, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik sem fogadta ezt el, és a pártok mindezt hivatalos levélben megírták a Kutyapárt elnökének. Ettől függetlenül úgy tűnik, hogy a Kutya Párt a Momentum és az egyesület mindenképp megtartja az előválasztást.