Minden tisztségéről lemondott, és távozik a Telextől Dull Szabolcs

Minden tisztségéről lemondott, és távozik a Telextől Dull Szabolcs

Dull Szabolcs távozik az Index szerkesztőségéből 2020. július 26-án (Fotó: Huszti István)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Telex születésének egyik fontos momentuma volt, hogy Szabolcsot az előző munkahelyünkről, az Indextől eltávolították, miután nem volt hajlandó asszisztálni kormányközeli, kétes hírnevű és szándékú figurák ötleteihez. Távozása után mondott fel lényegében az egész stáb. Akkor azt mondta, „ne hallgassunk!”, és ennek a jegyében jött létre nem sokkal később a Telex – olvasható a portál cikkében.

A Kárpáti Márton által jegyezett írás szerint Szabolcs az Index munkajogi kötöttségeiből kiszabadulva lett a Telex egyik, majd később az egyszemélyes főszerkesztője. A kezdetektől kezdve szerepe volt abban, hogy a Telex mára, három év alatt az ország egyik legmeghatározóbb híroldala lett. Szabolcs kezdeményezésére nyáron a főszerkesztői-igazgatói posztját szétválasztották, és új főszerkesztő állt munkába. Szabolcs azóta a Telex igazgatóságában, illetve a Telex Akadémia szakmai vezetőjeként dolgozott, „de az újraformált és kibővült csapatban nem találtuk meg a helyét, emiatt távozik most tőlünk.”

Dull Szabolcs a Telexben és a Telex Akadémián betöltött összes pozíciójáról lemondott, a Telex alapítványának alapítói jogait átadta, a Telexben lévő tulajdonrésze pedig a céghez kerül vissza. „Szabolcsnak sok sikert kívánunk, bármit is csinál majd a jövőben. Az olvasóknak pedig megígérhetjük, hogy az alapításkor kitűzött célunk nem változott, és nem is fog: pártoktól, politikai oldalaktól, gazdasági hatalmaktól független, szabadon és szakmai alapokon működő, sokakat érdeklő és elérő híroldalt csinálunk a jövőben is. Köszi, Szabi, szia, Szabi!” – végződik a cikk.

Személyében már a második korábbi főszerkesztő hagyja el a lapot. Munk Veronika, a Telex alapító-főszerkesztője még 2023 tavaszán távozott a szerkesztőségtől. 

Címkék: Index, Dull Szabolcs, Telex