„Nem tűrjük a rágalmazást” – Óbuda nyilvánosságra hozta az iratokat, amiket a KNYF bekért tőlük

„Nem tűrjük a rágalmazást” – Óbuda nyilvánosságra hozta az iratokat, amiket a KNYF bekért tőlük

Pannellakások Óbudán (Fotó: Balogh Roland/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Minden egyes olyan dokumentumot és iratot nyilvánosságra hozott az óbudai önkormányzat, amit a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) 2024. március 6-án bekért tőlük – jelezték honlapjukon vasárnap hangsúlyozva, „nem tűrjük a rágalmazást”. Mint beszámoltunk róla, a KNYF közleményben tudatta, vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt szerdán több helyszínen eljárási cselekményeket foganatosított és négy személy őrizetét rendelte el. Az említett bűncselekmények szerintük 2021-ben történhettek. ”

Vasárnap az óbudai önkormányzat a honlapján arról írt, mindenki számára hozzáférhetővé tették a kutatás elrendeléséről szóló határozatot és a kutatás során készült jegyzőkönyvet is, „melyekből világosan kiderül: az eljárás hivatali dolgozót, önkormányzati tisztségviselőt, illetve az intézményrendszerünkben dolgozó munkatársunkat nem érintett; a nyomozók kizárólag szkennelt iratokat kértek. Ezeket hiánytalanul megkapták, majd távoztak az épületből”.

– Önkormányzatunk minden egyes szerződése szabályos és valós teljesítésen alapul, ami kizárja a jogszerűtlenséget vagy a fiktivitást. Nincs takargatnivalónk. A közzétett iratok jelentős része korábban is nyilvános volt, tehát itt, a hivatalos oldalunkon eleve megtalálható, letölthető dokumentumokért jött el az ügyészség személyesen – fejtették ki. Szerintük ezek az iratok bizonyítják azt is, hogy politikai lejárató kampányt indítottak ellenük.  – A III. kerület elleni támadás pusztító ereje és módszere a legsötétebb történelmi időket idézi, és azt mutatja, hogy a pedofilbotrányok miatt országosan is folyamatosan gyengülő Fidesz teljes gátlástalansággal kapaszkodik a hatalmába. Magyarország a putyinizálódás útjára lépett. (...) Mi vagyunk az elsők, de nem mi leszünk az utolsók – a hatalom úthengere a következő 90 napban mindenkit megpróbál majd eltaposni, aki a pedofilügyek feltárásáért dolgozik és a Fidesz ellen politikai szövetséget köt. A demonstratív házkutatások és ellenzéki politikusok lejáratásának időszaka következik. De tudjuk és érezzük: a nyilvánosság ereje és az igazság a mi oldalunkon áll. Nem félünk – írták.

Címkék: Óbuda, KNYF