Online időpontfoglalást vezetne be a kormány a járóbeteg-szakellátásban

Online időpontfoglalást vezetne be a kormány a járóbeteg-szakellátásban

Az EESZT felülete. Képünk illusztráció.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy készülő kormányrendelet értelmében bevezetnék a digitális időpontfoglalási rendszert a járóbeteg-szakellátásban - derül ki egy, a kormány oldalán péntek reggel közzétett kormányrendelet tervezetéből, amit a Népszava vett észre.

A betegek az EESZT rendszerben látnák a betegfogadási időpontokat, amelyeket a járóbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltató, a beutalóval igénybe vehető ellátások esetén a beutaló orvos, beutaló nélkül igénybe vehető ellátások esetén a beteg háziorvosa vagy kezelőorvosa jegyezheti elő. A digitális időpontfoglalási rendszer működtetése 2024. március 1-jétől azon közfinanszírozott járóbeteg-szakellátást nyújtó szolgáltatók esetén kötelező, melyek a járóbeteg-szakellátást legalább heti 300 vagy több óraszámmal, és legalább 5 szakmában működtetik. Az intézmény nem tagadhatná meg az ellátást, amennyiben az EESZT útján történik meg a foglalás. 

A Belügyminisztérium azt írja: augusztus 12-ig várják a társadalmi egyeztetés keretében az észrevételeket.