Orbán Balázs: Magyar Péter nem a barátom, soha nem álltunk egymáshoz közel

Orbán Balázs: Magyar Péter nem a barátom, soha nem álltunk egymáshoz közel

Orbán Balázs (Fotó: Mathias Corvinus Collegium - MCC / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hvg.hu videós stábjának – a Huszárvágás, a konnektivitás magyar stratégiája című saját könyvének bemutatóján – sikerült kameravégre kapnia Orbán Balázst, a miniszterelnök politikai igazgatóját, aki foghegyről válaszolt is a feltett kérdésekre. Orbánt a kegyelmi ügy következményeiről, hatásairól próbálták meg faggatni, valamint reagáltatni Magyar Péter partizános interjújára. Ebben a botrány miatt a közéletből, így a Fidesz európai parlamenti listájának éléről is leköszönő Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférje arról beszélt: „Megvitattunk dolgokat, a fiatalabb generációra gondolok, akikkel egy társaság voltunk egy társaság ők még most is, Orbán Balázs, Gulyás Gergely és sokan mások.”

A Mathias Corvinus Collegium kuratóriumi elnökeként is tevékenykedő Orbántól megkérdezték, hogy barátjának tekinti-e még Magyart. Orbán Balázs azt válaszolta: Varga Judit volt férje sosem volt a barátja, de közel sem álltak egymáshoz soha. A videóban arra is válaszol Orbán Viktor politikai igazgatója, hogy szerinte a Fidesznek kell-e aggódnia a mostani botránysorozat miatt. Arra a „zárókérdésre”, hogy Varga lemondásával ki lesz a Fidesz EP-listavezetője, sejtelmesen csak annyit válaszolt: titok.

Az 51 másodperces videót alább tudják megnézni: