Oroszul fasisztázza Bencsik András az ukránokat az oroszi propagandatévének

Oroszul fasisztázza Bencsik András az ukránokat az oroszi propagandatévének

Bencsik András a Sajtóklubban (Forrás: Hír Tv)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Oroszul beszélve támadta Ukrajnát az Európai Unió területén betiltott orosz állami Russia Today (RT) tévécsatornának nyilatkozva Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője – írta meg a 444.

Mint a portál megírta, a félórás riportfilmben Bencsik András rögtön azzal kezdte, hogy nem érti, hogyan akarhatja az EU felvenni Ukrajnát, hiszen a törvénytelenség uralkodik ott, se a kormány, se az állam nem működik, „igazi fasiszták.” A nyíltan az oroszoknak szurkoló Bencsik szerint a nyugat azt gondolja, hogy eljött az ideje, hogy elpusztítsa Oroszországot. Azt is elmondta, hogy a két világháború során mind a kétszer rossz oldalra állt Magyarország. Szerinte ebből tanultuk meg, hogy csak a független pozícióval nyerhetünk. Ezt követően a történelmi Magyarországról beszélt, amiről a műsor is hosszasan szól, kiemelve, hogy Kárpátalja is magyar terület volt.

A propagandaadásban a szokásos panelek ismétlődtek meg ezeken, felül: a szankciók Európának fájnak, kényszersorozzák a magyarokat, az viszont egyszer sem hangzott el, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát.

Arra már Káncz Csaba nemzetközi szakértő hívta fel a figyelmet a Facebook-oldalán, hogy az RT kamerája pásztázta Bencsik könyvespolcát, ahol a Lenin-összes több példánya is felbukkant. Az elemzővel egyébként a héten készítettünk interjút Reptér című podcastunkban, kielemezve az amerikai-magyar kapcsolatok alakulását.