Pintér Sándor rájött, mi kell legjobban a pedagógusoknak: Mága Zoltán

Pintér Sándor rájött, mi kell legjobban a pedagógusoknak: Mága Zoltán

Mága Zoltán (Fotó: Olenka101/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az alábbi hírünk nem paródia, nem szatíra, hanem maga a magyar közoktatás rögvalósága, 2022-ben.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete osztotta meg a Facebookon azt az emailt, amit valószínűleg számos (talán az összes) magyar pedagógusnak kiküldött a Belügyminisztérium, a közoktatás irányítójaként.

Miután Pintér Sándor Belügyminiszter meghallotta és megértette a pedagógusok panaszait, máris előállt a tökéletes megoldással: a tanároknak, tanítóknak szerinte legjobban Mága Zoltán-koncertjegyekre van szükségük.

A levél az egyik tankerületből érkezett egy pedagógusnak, és ezt írják benne: „Tájékoztatlak arról, hogy Dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr és Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész úr közösen biztosítanak a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó köznevelésben dolgozók részére a 2023. 01. 01-jei Mága Zoltán hegedűművész XV. jubileumi Budapesti Újévi Koncertjére 2500 db tiszteletjegyet.” (A szöveg nyelvhelyességi hibáit igyekeztünk tökéletesen visszaadni.)

Egy pedagógus csak két jegyet igényelhet, és abba a konkrét tankerületbe csak negyven jegyet küldtek. Az nem egyértelmű a levélből, hogy Mága ingyen adja a jegyeket, vagy a Belügy felvásárolta a több ezer jegyet tőle, és azt juttatják a pedagógusoknak.

Nem ez az első eset, hogy a néhányak által megkérdőjelezett művészi magasságokat képviselő, de a NER udvari muzsikusának számító Mága Zoltán koncerjteire a hatalom szervezi a közönséget. Tavaly ilyenkor írtuk, hogy Mága Zoltán koncertjére osztogat jegyeket a kazános videóról elhíresült fideszes képviselő, Pócs János. A jászsági honatya ugyancsak Mága Zoltán újévi koncertjére ajánlott ingyenes jegyeket, és ahogy írta, a „jelentkezési sorrend alapján a részvétel garantált”. A jegyek a cigányzenészként indult, mára vegyes műfajban előadó Mága újévi koncertjére háromezer forinttól egészen 42 ezer forintig terjedő áron voltak tavaly kaphatók.