Szél Bernadett: Hát ennyire szól a nőkről Novák Katalin jelölése

Szél Bernadett: Hát ennyire szól a nőkről Novák Katalin jelölése

Szél Bernadett (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Reagált Szél Bernadett független országgyűlési képviselő arra, hogy mint Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az atv.hu-nak elmondta: valójában Kövér Lászlót kérte fel elsőként államfőnek Orbán Viktor kormányfő. Miután ezt a házelnök nem vállalta, azt követően lett csak Novák Katalin is jelölt.

Szél Bernadett ezt úgy értékelte: „ennyit arról a meséről, hogy Novák Katalin jelölésével a Fidesz azt akarta üzenni a magyar nőknek, hogy borzasztóan megbecsülik őket. Annyira megbecsülik, hogy elsőre egy olyan embert akartak államfőnek jelölni, aki korábban úgy nyilatkozott rólunk, hogy: szánalommal tekintek ezekre a képviselőkre, különösen azokra, akiknek a személyi száma 2-vel kezdődik. Hát ennyire szól a nőkről Novák Katalin jelölése”.

Kövér egyébként a Szél által felidézett kijelentését még 2020 áprilisában tette egy Bayer Zsoltnak adott interjúban, és egészen pontosan azt mondta: „Én szánalommal tekintek ezekre a képviselőkre, különösen azokra, akiknek a személyi száma 2-vel kezdődik, amikor olyan helyzetbe keverik magukat, amilyenbe Szabó Tímeának is sikerült legutóbb. Nincs annál elszomorítóbb, mint amikor egy gyűlölettől eltorzult női arcot lát az ember férfi létére”.