„A magyar állampárt mindent megtesz azért, hogy ne kapjuk meg az uniós forrásokat”

„A magyar állampárt mindent megtesz azért, hogy ne kapjuk meg az uniós forrásokat”

Nemzeti konzultáció (Fotó: Magyar Hang / Makrai Sonja)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cikkünk frissül!

Vannak olyan fontos kérdések, amelyekről úgy gondoljuk, hogy közösen is meg kell fogalmaznunk véleményünket, ezért tartunk közös ellenzéki sajtótájékoztatót – mondta Szabó Tímea, a Párbeszád frakcióvezető négypárti ellenzéki sajtótájékoztatón szerdán a Parlamentben. A tegnap este benyújtott javaslat egy fikarcnyival sem fogja javítani Magyarország biztonságát és szuverenitását – tette hozzá. Azt is bejelentette, hogy a DK, a Párbeszéd, a Momentum és az MSZP jövő héten be fog nyújtani egy valódi szuverenitásvédelmi javasatcsomagot, mely valóban növelné Magyarország biztonságát és megállítaná az ország kiszolgáltatását az orosz, kínai és török érdekeknek. „A valódi biztonsági kockázatot Orbán Viktor és kormánya jelenti” – mondta, egyúttal pártja nevében visszautasította „azt a bohóckodást”, amit ez a benyújtott törvényjavaslat jelent.

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke szerint ez az állampárt legújabb intellektuális torzszüleménye, ami egy orosz mintájú megfélemlítési törvény, amivel létrehoznak egy NKVD-t. Ez mindenkit meg akar félelmlíteni, aki nem ért egyet az állampárt változó elveivel. Ez a törvényjavaslat ha átmegy, egészen biztosan uniós kötelezettségi eljárást fog maga után vonni. A magyar állampárt mindent megtesz azért, hogy ne kapjuk meg az uniós forrásokat, ha ez a törvény átmegy, újabb ok lesz erre – mondta.

Értelme nem sok, de a politikai aljasság rekordjára tör – mondta Gurmai Zita (MSZP). A mostani javaslat is csak a propagandatörvénykezés újabb lépése, semmi több – mondta. Azt is elmondta, hogy lenne jobb helye is ennek a pénznek, amit a felállítandó Szuverenitásvédelmi Hatóságra szánnak, miközben tömegesen szegényednek el a magyarok. Emellett megalázó is a még létező állami intézményekre nézve. És az uniós források távoltartására is kiváló ez a törvényjavaslat.

A szuverenitásvédelmi törvénycsomag kiindulópontja is hazug, hamis, megtévesztő és aljas: Magyarország szuverenitását nem a nyugat veszélyezteti, hanem Orbán Viktor kormánya, amely Putyinnak és közép-ázsiai diktátoroknak szolgáltatja ki az országot – mondta Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese. Hozzátette: azért keltenek Orbánék feszültséget ilyen javaslatokkal, mert kormányozni nem tudnak. „Nem is beszélek többet erről a javaslatról, az csak megvetésre és elutasítára érdemes” – fogalmazott.

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő azt írta Facebook-bejegyzésében, hogy „kezeljük helyén a Fidesz legújabb agymenését”. Hozzátette: „A javaslat legfenyegetőbb eleme a Btk. módosítás, amiről sokat fogunk még hallani a propagandától, hiszen milyen jól hangzik, hogy három év börtönt lehet kapni. Miért is? Valami olyasmiért, amit nyilván senki nem fog elkövetni. Ezt tehát tekinthetjük propagandacélú jogalkotásnak. Feláll még a legújabb állami kádertemető, Szuverenitásvédelmi Hivatal, aminek egyetlen dolga lesz: zaklatni és rágalmazni bárkit, aki az állampárt útjában áll. Jogköre ugyanis csak arra terjed ki, hogy vizsgálódjon, bárki ellen, akiről feltételezi, hogy külföldi érdekeket szolgál. El is kezdhetné rögtön a Várban, de hát a rendszer lényege épp a szelektív jogalkalmazás.”

De szerinte azért az egész ügyben van egy nagyon is ijesztő tanulság: „ezt az egész förmedvényt egy az egyben a putyini rendszertől importálták Orbánék, azzal a különbséggel, hogy a sajtóra vonatkozó részt végül MÉG nem merték átvenni. De az egész történet újabb konkrét figyelmeztetés: végig fognak menni a putyini út minden szakaszán, ha hagyjuk nekik.”