Tótkomlósi csecsemőgyilkosság: kétmilliós nyomravezetői díjat tűztek ki

Tótkomlósi csecsemőgyilkosság: kétmilliós nyomravezetői díjat tűztek ki

Rendőrautó (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kétmillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség a tótkomlósi csecsemőgyilkosság ügyében. Az újszülöttet még 2019. október 26-án, egy lakatlan ház elé tett nejlonzacskóban találták meg. A rendőrségre aznap fél hatkor érkezett bejelentés a Jókai utcai esetről. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés gyanújával indított eljárást.

A nyomozás megállapította, hogy a kisfiú élve született, az anya pedig valószínűleg harmincöt évnél idősebb, alultáplált nő, akinek előzőleg több gyermeke is születhetett. Szüléskor harminc centiméter hosszú, szőkített, sárgás-fehér, őszülő haja lehetett, és egy háztartásban élt egy oldalági rokonával, illetve sötétbarna, hullámos szőrű kutyájukkal.

A kisfiút a köldökzsinórral és a méhlepénnyel együtt csavarták egy plédbe, valamint egy kisebb női ruhába, majd betették egy nejlonzacskóba. Az újszülött az ellátás hiánya miatt vesztette életét.