Újabb bevételi forrástól esnek el az önkormányzatok

Újabb bevételi forrástól esnek el az önkormányzatok

A koronavírus-járvány miatt elindított gazdaságvédelmi akciótervet népszerűsítő óriásplakátok Pécsen 2020. május 3-án (Fotó: MTI/Sóki Tamás)MTI/Sóki Tamás

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb bevételi forrástól esnek el az önkormányzatok, a kormány döntése értelmében mostantól nem vethetnek ki adót az óriásplakátokra – közölte az RTL Klub Híradója.

A csatorna kitért rá, hogy az óriásplakátok piacán a legnagyobb szereplő Simicska Lajos korábbi cége, a jelenleg már Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Publimont, de Garancsi Lajos is komoly részesedéssel bír.

Az elmúlt két évben az önkormányzatok adót vethettek ki a plakátok kihelyezése után a reklámcégekre, ezt tiltotta meg a kormány. Az adórendszer egyszerűsítésével indokolták mindezt. Az RTL Klub összeszedte, hogy ez Újbudán például évi 200 millió forintos kiesést jelent, de Szombathelyen is 47 millió forintot.

A csatorna szerint az ellenzéki városok szerint ez a gépjárműadó elvétele után újabb hatalmas érvágás az önkormányzatoknak.