Újabb vaddisznók a Szilágyi Erzsébet fasornál – videó

Újabb vaddisznók a Szilágyi Erzsébet fasornál – videó

Vaddisznó (Fotó: Wikipédia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Héttagú vaddisznókondáról készített videót küldött a Telexnek csütörtök éjszaka olvasójuk, Olivér. A videót nem sokkal éjfél előtt készítette Budán, a Nagyajtai utcai villamosmegállónál, a János kórház melletti zöld területen – írja a portál.

Arról a környékről van szó, ahol két napja már pórul járt egy kisebb konda. Szerdán reggel fél kilenc körül ugyanis vaddisznókat lőttek halomra a Szilágyi Erzsébet fasor és a Szent János Kórház közötti erdős területen. A vadmalacok a villamosvágány melletti kibetonozott árokba estek, és nem tudtak onnan kiszabadulni.

A helyszínre érkezett katasztrófavédelem a Pilisi Parkerdő Zrt.-t kereste, majd az általuk megadott szakember a helyszínre érkezett, és lelőtte a vadakat. Mostanáig azonban homály fedi, hogy ki és miért rendelte el az állatok lelövését.

Mint megírtuk, büntetőeljárás keretében vizsgálja a budapesti Szent János kórháznál kilőtt vaddisznók ügyét a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). Ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Hegyvidéki Önkormányzat is, miután az állatok kilövéséről az önkormányzatot előzetesen nem értesítették, és szerintük a fegyverhasználat veszélyeztette a környéken tartózkodó, illetve közlekedő személyek, közöttük gyermekek életét és testi épségét, valamint a vagyonbiztonságot is.

Trippon Norbert, a Demokratikus Koalíció újpesti alpolgármestere is reagált az esetre: korábbi újpesti tapasztalatok alapján már előkészítették a „vadászati törvény” módosításának javaslatát, ezt szerinte minél gyorsabban el kellene fogadtatni, hogy a jövőben el lehessen kerülni a hasonló helyzeteket.