Ungár Péter a Momentumról: Semmi sem indokolja, hogy most kezdjék el a DK-t hazugozni

Ungár Péter a Momentumról: Semmi sem indokolja, hogy most kezdjék el a DK-t hazugozni

Ungár Péter, az LMP társelnöke (Forrás: Ungár Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismét a Momentumot kritizálta Ungár Péter, az LMP társelnöke, miután Donáth Anna csütörtökön este az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt. – Szerintem érdemes a Momentum listavezetőjének receptjét követni és kimondani az igazságot arról, hogy pontosan mi is ez a látszatkonfliktus, amit a Momentum most kezdett a Demokratikus Koalícióval – kezdte értékelését Ungár.

Úgy vélte, az egyik oka annak, hogy a párt hadat üzent a DK-nak, hogy a Momentumban belső konfliktusok vannak. – A DK politikájának morális tartalma változatlan, akkor is ilyen volt a DK, amikor egy Donáth Anna nevű pártelnök aláírta a közös listát a DK-val. Semmi sem indokolja azt, hogy most kezdjék el a DK-t hazugozni. Az időzítésre azért nincs magyarázatuk, mert a külvilágban ilyen magyarázat nem létezik. Erre magyarázat a belső világukban található meg – állította. Arra is kitért, a Momentum a mai napig folytat egyeztetéseket a Demokratikus Koalícióval önkormányzati helyekről. – Az igazság az – ha már ezt a szót szereti Donáth Anna –, hogy a DK-t úgy tartják a hazugság közösségének, hogy közben logót kérnek tőlük több helyen, folyamatos alkuk keretében most is, és fognak a jövőben is – tette hozzá. Bár Ungár szerint Donáth Anna joggal kritizálja Dobrev Klárát azért, mert a DK politikusa béremelést ígér az EP-választásokon, de ezt úgy teszi, hogy „messiásbejelentő plakátkampányán Donáth Anna az infláció csökkentését ígérte”.

– Én mindent értek. Összeültek, megbeszélték, megírták, elpróbálták. Az okosok okoskodtak, a tanácsadók tanácsoltak, a paneleket panelezték. A mutatvány ki lett találva. Igazságot nem tartalmaz, előadásnak meg nem érdekes – zárta posztját Ungár.

Donáth Anna a napokban a Válasz Online-ra írt publicisztikájában kritizálta a DK-t azzal, hogy „hazugsággal nem lehet kormányt váltani”.